Blog

Κρυολιπόλυση

Παγώστε το περιττό λίπος και απαλλαχθείτε για πάντα από τοπικό πάχος, με την μέθοδο της Κρυολιπόλυσης.

Πρόκειται για διάσημη μέθοδο λιπογλυπτικής, μη χειρουργική, στην οποία  η καταστροφή των λιποκυττάρων γίνεται μέσω μηχανισμού ελεγχόμενης ψύξης.

Η Κρυολιπόλυση βασίστηκε στην παρατήρηση ότι τα λιποκύτταρα έχουν διαφορετική αντοχή στην ψύξη, σε σχέση με τα υπόλοιπα κύτταρα του οργανισμού. Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα κύτταρα του λιπώδους ιστού όταν εκτεθούν στη θερμοκρασίες κοντά στους -6 με -9 βαθμούς Κελσίου, καταστρέφονται και αποπίπτουν. Σε αντίθεση με τα λιποκύτταρα, τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματος όπως για παράδειγμα για τα κύτταρα του δέρματος, απαιτούν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες για να καταστραφούν. Έτσι με την Κρυολιπόλυση καταστρέφουμε τα λιποκύτταρα χωρίς να επηρεάζουμε το δέρμα.

Η Κρυολιπόλυση δρα στο υποδόριο λίπος προκαλώντας κρυσταλοποίηση του νερού που υπάρχει μέσα στα λιποκύτταρα. Τα λιποκύτταρα οδηγούνται σε φυσικό θάνατο και απομακρύνονται  σιγά-σιγά από τον οργανισμό  με την λέμφο. Επειδή η διαδικασία είναι σταδιακή, το δέρμα έχει τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να ακολουθήσει τις όποιες αλλαγές,  ώστε να αποφευχθεί χαλάρωση στο δέρμα της περιοχής.

Η Κρυολιπόλυση δεν μέθοδος αδυνατίσματος!

Απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που έχουν εντοπισμένο πάχος που δεν ανταποκρίνεται στην άσκηση και τις δίαιτες.

Είναι ιδανική μέθοδος για άτομα που έχουν εντοπισμένο λίπος στην κοιλιά, τα μπράτσα, τα γόνατα εσωτερικά ή  έχουν ψωμάκια και δεν επιθυμούν να κάνουν Λιποαναρρόφηση.

Αρχικά επιλέγεται η περιοχή ή οι περιοχές που θα γίνει η εφαρμογή. Μπορούμε να εφαρμόσουμε την μέθοδο της Κρυολιπόλυσης το πολύ σε δύο περιοχές ταυτόχρονα. Πάνω στις περιοχές που έχουν επιλεγεί, τοποθετούμε ειδικές γάζες  εμποτισμένες με  gel, το οποίο μονώνει ουσιαστικά το δέρμα, προστατεύοντάς το.

Στην συνέχεια γίνονται η ρύθμιση των παραμέτρων του μηχανήματος ανάλογα με το περιστατικό, και  τοποθετούνται οι κεφαλές.

Αρχίζει η αναρρόφηση  και για τα πρώτα πέντε λεπτά γίνεται σταδιακή ψύξη της περιοχής, μέχρι να φτάσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, που συνήθως είναι από -6 έως -9 βαθμούς. Για το πρώτο πεντάλεπτο υπάρχει μια ενόχληση λόγω της αναρρόφησης και της πτώσης της θερμοκρασίας. Αμέσως μετά δεν αισθάνεστε τίποτα και μπορείτε για τα επόμενα 50 λεπτά να διαβάσετε  το βιβλίο σας, να πιείτε τον καφέ σας ή σερφάρετε στο διαδίκτυο.

Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος της συνεδρίας,  αφαιρούνται οι κεφαλές και γίνεται μασάζ για να επαναφέρουμε την αιμάτωση και την αισθητικότητας της περιοχής.

Η θεραπεία διαρκεί συνήθως μία ώρα και μπορεί να εφαρμοστούν ταυτόχρονα μέχρι δύο κεφαλές. Δηλαδή στην ίδια συνεδρία, μπορεί να γίνει Κρυολιπόλυση σε δύο περιοχές.

Η επανάληψη της θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μηχάνημα Κρυολιπόλυσης. Ένα δυνατό μηχάνημα, με ισχυρή αναρρόφηση και ψύξη γύρω στους -9 βαθμούς Κελσίου, απαιτεί επανεκτίμηση του περιστατικού περίπου στον 1,5 μήνα. Η απομάκρυνση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων γίνεται σιγά-σιγά και για αυτό δεν έχει νόημα νέα συνεδρία στην  ίδια περιοχή, πριν τις 40 με 60 μέρες. Μπορούμε όμως άνετα, να  κάνουμε Κρυολιπόλυση σε άλλη περιοχή, μετά από 20 μέρες. Ο χρόνος της επαναληπτικής συνεδρίας εξαρτάται και από το μηχάνημα της Κρυολιπόλυσης αλλά και από την έκταση του προβλήματος.

Συνήθως το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο, προτείνει δύο έως και τέσσερεις συνεδρίες σε κάθε περιοχή, που  είναι αρκετές για την αντιμετώπιση και της πιο επίμονης περίπτωσης. Σε κάθε συνεδρία επιτυγχάνουμε κατά μέσο όρο μείωση του λίπους κατά 20%, που αντιστοιχεί περίπου σε μείωση 2,5 πόντων

Σε γενικές γραμμές η Κρυολιπόλυση είναι μια ανεκτή θεραπεία, που  δεν απαιτεί κανένα είδος αναισθησίας. Αυτό που ίσως είναι κάπως ενοχλητικό αμέσως μετά την τοποθέτηση της ή των κεφαλών, είναι η αίσθηση της αναρρόφησης-τραβήγματος στην περιοχή και η αίσθηση της ψύξης. Αυτό κρατά το πολύ 5 λεπτά.

Συνήθως κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, οι υποψήφιοι κάθονται ή ξαπλώνουν αναπαυτικά, απολαμβάνουν τον καφέ τους, διαβάζουν ή πλοηγούνται στο διαδίκτυο. Ανεκτό αίσθημα πόνου έχει αναφερθεί στο τελικό στάδιο της συνεδρίας, που περιλαμβάνει μασάζ της περιοχής για μερικά λεπτά ώστε να γίνει άμεσα αποκατάσταση της κυκλοφορίας και της αισθητικότητας.

Κάνοντας Κρυολιπόλυση πετυχαίνουμε συνήθως μείωση του λίπους της περιοχής κατά 20%, που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 2,5 πόντων. Το μέγιστο που μπορούμε να επιτύχουμε σε κάποιες περιπτώσεις, είναι 40%.  H διαδικασία της καταστροφής και απόπτωσης των λιποκυττάρων ξεκινά με την ψύξη της περιοχής στους -6 με -9 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζεται για 2 με 4 μήνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει , ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εκτιμηθεί περίπου στο τρίμηνο.

Στην επομένη συνεδρία στην ίδια περιοχή, πάλι η αναμενόμενη βελτίωση θα είναι της τάξης του 20%. Έτσι σιγά-σιγά φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και την ανταπόκριση στην Κρυολιπόλυση, που είναι διαφορετική από άτομο σε άτομο.

Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε είναι μόνιμα, γιατί τα λιποκύτταρα που έχουν καταστραφεί στην περιοχή που έγινε η θεραπεία δεν ξαναδημιουργούνται. Επειδή όμως ο οργανισμός έχει μηχανισμούς επιδιόρθωσης, προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια λίπους, αυξάνοντας σταδιακά το μέγεθος των διπλανών λιποκυττάρων.

Για αυτό θα πρέπει για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα , να εξακολουθείτε να κάνετε άσκηση και σωστή διατροφή, και από καιρό σε καιρό να κάνετε θεραπείες συντήρησης με το ENDOLA.

Έτσι θα έχετε πάντα το σώμα που επιθυμείτε.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά περίοδος αποθεραπείας, αφού μετά το τέλος της θεραπείας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης.

Αμέσως μετά από μία συνεδρία Κρυολιπόλυσης  χρειάζεται λίγο μασάζ στην περιοχή, για να επαναφέρουμε την κυκλοφορία και την αισθητικότητα.  Ίσως να υπάρχει για μερικές μέρες στην περιοχή οίδημα ή υπαισθησία και σπανίως πετέχιες σαν συνέπεια της ισχυρής αναρρόφησης. Φυσικά όλα, αποκαθίστανται το πολύ σε 10 μέρες, και σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοιου βαθμού που να σας προβληματίσουν ή να δυσκολέψουν την καθημερινότητά σας.

Πρέπει να πίνεται αρκετό νερό για να αυξήσετε την διούρηση για την αποβολή των λιποκυττάρων και να κάνετε άσκηση ώστε να βοηθήσετε στον γρηγορότερο καταβολισμό των λιποκυττάρων

Η τεχνολογία Κρυολιπόλυσης  είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης. Δεν προκαλεί εγκαύματα και δεν οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος.

Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλίδι στομάχου, σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή (μετά το πέρας 6 μηνου μπορεί να πραγματοποιηθεί). Αντενδείκνυται επίσης σε καρκινοπαθείς, σε όσους λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, σε όσους πάσχουν από Κνίδωση εκ ψύχους ή από Αυτοάνοσα νοσήματα. Επίσης πρέπει να μην υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Η Κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί με:

Ραδιοσυχνότητες-RF για την βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια λόγω Κυτταρίτιδας

Μεσοθεραπεία λιπόλυσης, που μπορεί να ξεκινήσει μερικές μέρες μετά και να επαναλαμβάνεται ανά 7 με 10 μέρες μέχρι την επόμενη συνεδρία Κρυολιπόλυσης.

Laser  προληπτικά κατά της χαλάρωσης

Λεμφικά μασάζ για την πιο άμεση απομάκρυνση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων

ENDOLΑ, που συνδυάζει τις Ραδιοσυχνότητες-RF με το Vacuum και το Low Light Laser.

Η Κρυολιπόλυση είναι μια ασφαλής μη χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους. Δεν υπάρχουν τομές, ράμματα και δεν απαιτείται αναισθησία. Δεν είναι επώδυνη και δεν έχει περίοδο αποθεραπείας, καθώς άμεσα μπορείτε άμεσα, να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

Με την μέθοδο της Κρυολιπόλυσης χάνεται λίπος ακριβώς στα σημεία που δεν ανταποκρίνονται σε δίαιτες και άσκηση. Είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος που δεν δημιουργεί χαλάρωση του δέρματος και σπανίως δημιουργεί ανομοιομορφίες.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top