Blog

Ραδιοσυχνότητες (RF) -Thermalipo

Λιπόλυση, ανάπλαση, σύσφιξη και μείωση της όψης πορτοκαλιού, μέσω αύξησης της θερμοκρασίας από εσωτερικά στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, προς την επιφάνεια

Η Ραδιοσυχνότητα είναι μια ταλάντωση, ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα, που στην Αισθητική Ιατρική χρησιμοποιείται πάρα πολλά χρόνια.

Μπορεί να είναι μονοπολική, διπολική, τριπολική ή Polypolar. Φαίνεται πως η μονοπολική είναι περισσότερο συμβατή με τις θεραπείες σώματος, ενώ οι υπόλοιπες χρησιμοποιούνται και στο σώμα και στο πρόσωπο με το ίδιο καλά αποτελέσματα.

Περισσότερο ρόλο παίζει η σωστή χρήση, παρά το είδος του μηχανήματος.

Ο μηχανισμός δράσης σχετίζεται με την σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας στις κατώτερες στιβάδες τους δέρματος και τον λιπώδη ιστό, με στόχο την ανάπλαση, την σύσφιξη, την λιπόλυση και την μείωση της κυτταρίτιδας.

Απλώνουμε  gel ή άλλο λιπαντικό μέσο  στην περιοχή που θα γίνει η θεραπεία. Τοποθετούμε την κεφαλή του μηχανήματος σε επαφή με το δέρμα και την κινούμε με αργές κινήσεις σύμφωνα με την φορά των μυών και με κατεύθυνση προς τις περιοχές παροχέτευσης της λέμφου, μέχρι να φτάσουμε την θερμοκρασία των 38-42 βαθμών Κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία θα πρέπει να διατηρηθεί για μερικά λεπτά, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια αφαιρούμε το gel και βάζουμε μια καταπραϋντική λοσιόν ή κρέμα.

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες στοχεύει στην παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες. Ταυτόχρονα, η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί σύσπαση των ινών κολλαγόνου  με αποτέλεσμα σύσφιξη του δέρματος.

Μπορούμε να βελτιώσουμε γενικότερα την υφή του δέρματος, αλλά να μειώσουμε και τη  κυτταρίτιδα. Βοηθά αρκετά στην λιπόλυση όταν πρόκειται για περιοχές με μικροεναπόθεση λίπους, αλλά είναι μέθοδος με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην σύσφιξη του δέρματος, ειδικά σε μηρούς, γλουτούς, πλαϊνά κορμού και μπράτσα.

Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά συνήθως επαναλαμβάνεται κάθε 7 με 15 μέρες. Προτείνονται από τρεις έως οκτώ θεραπείες το έτος, ανάλογα με το πρόβλημα.

Ένα αίσθημα θερμότητας, το  οποίο είναι ελεγχόμενο, αφού με την αλλαγή στην παράμετρο έντασης μπορεί να υποχωρήσει άμεσα. Με τις ραδιοσυχνότητες η αύξηση της θερμοκρασίας συντελείται εσωτερικά, ακολουθώντας πορεία από μέσα προς την επιφάνεια του δέρματος και έτσι μηδενίζονται οι πιθανότητες για επιφανειακά εγκαύματα κατά την διάρκεια της θεραπείας. Στο τέλος της θεραπείας υπάρχει έντονο αίσθημα σύσφιξης και ήπιο ερύθημα που κρατά λίγα λεπτά.

Στην Αισθητική Ιατρική δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη. Γι αυτό, μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια κυτταρίτιδας ή συσσώρευσης λίπους τοπικά, καλό είναι να ξεκινήσετε θεραπείες με Ραδιοσυχνότητες, ώστε να καθυστερήσετε τις ενέσιμες, ή χειρουργικές θεραπείες.

Η αγωγή αυτή δεν συνιστάται εάν έχετε τάση για δημιουργία ευρειαγγειών, αν  είστε έγκυος, εάν έχετε βηματοδότη, ή όταν υπάρχουν μεταλλικά εμφυτεύματα στην περιοχή που γίνει η θεραπεία.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, χωρίς μελανιές και πόνο. Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες πολύ ευχάριστη και χαλαρωτική.

Είναι ασφαλής, εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμη και μισή ώρα πριν από οποιοδήποτε ραντεβού-event, ή αμέσως πριν από τα θαλάσσια μπάνια σας, αφού δεν αφήνει κανένα απολύτως ίχνος της θεραπείας στο δέρμα.

Μπορεί να εφαρμοσθεί ως μονοθεραπεία, κυρίως στις περιπτώσεις των νεότερων γυναικών, με ηπιότερα προβλήματα. Καθώς οι ανάγκες αυξάνονται, πιθανόν να απαιτείται να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, μηχανήματα ή υλικά.

Ενδεικτικά το μηχάνημα ENDOLA, μας δίνει την δυνατότητα να συνδυάσουμε τις Ραδιοσυχνότητες με Low Light Laser,  για πιο βαθιά ανάπλαση και με Vaccum ώστε να κινητοποιήσουμε την οδό της λέμφου για άμεση απομάκρυνση τοξινών και κατεστραμμένων λιποκυττάρων.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top