Blog

Ραδιοσυχνότητες- RF

Ανάπλαση και σύσφιξη μέσω αύξησης της θερμοκρασίας εσωτερικά στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, εκεί ακριβώς που γίνεται η Κολλαγονογέννεση.

Η Ραδιοσυχνότητα είναι μια ταλάντωση , ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα, που στην Αισθητική Ιατρική χρησιμοποιείται πάρα πολλά χρόνια . Μπορεί να είναι μονοπολική, διπολική, τριπολική ή Polypolar.

Φαίνεται πως η μονοπολική είναι περισσότερο συμβατή με τις θεραπείες σώματος, ενώ οι υπόλοιπες χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο με το ίδιο καλά αποτελέσματα.

Περισσότερο ρόλο παίζει η σωστή χρήση παρά το είδος του μηχανήματος.

Ο μηχανισμός δράσης σχετίζεται με την αύξηση της θερμοκρασίας στις κατώτερες στιβάδες τους δέρματος, με στόχο κυρίως την ανάπλαση και σύσφιξη.

Γίνεται χρήση gel ή άλλου λιπαντικού μέσου  στην περιοχή που θα γίνει η θεραπεία. Τοποθετείται η κεφαλή του μηχανήματος σε επαφή με το δέρμα και την κινούμε με αργές κινήσεις σύμφωνα με την φορά των μυών και με κατεύθυνση προς τις περιοχές παροχέτευσης της λέμφου, μέχρι να φτάσουμε την θερμοκρασία των 38-42 βαθμών Κελσίου.

Αυτή η θερμοκρασία θα πρέπει να διατηρηθεί για μερικά λεπτά, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια αφαιρούμε το gel και βάζουμε μια καταπραϋντική λοσιόν ή κρέμα.

Η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες για το πρόσωπο, στοχεύει στην παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες. Ταυτόχρονα, η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί σύσπαση των ινών κολλαγόνου,  με αποτέλεσμα σύσφιξη του δέρματος.

Μπορούν να βελτιωθούν οι λεπτές ρυτίδες των ματιών (πόδι χήνας) και οι λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα. Παροχετεύονται τα υγρά του κάτω βλεφάρου βελτιώνοντας τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Ακόμη οι Ραδιοσυχνότητες προσφέρουν άμεσα, βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, ανάπλαση στην περιοχή του λαιμού, αντιμετώπιση άμεσα του διπλοσάγωνου και γενικότερα βελτίωση της σφιγηλότητας και της λάμψης στο δέρμα. Μοναδική για προετοιμασία γάμου ή όποιου άλλου event όταν δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για άλλες ενέσιμες παρεμβάσεις.

Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά συνήθως επαναλαμβάνεται κάθε 7 με 15 μέρες. Τρεις με έξι θεραπείες το έτος, ανάλογα με το πρόβλημα, μπορούν να περιορίσουν τις φθορές που προκαλούνται στο δέρμα με τον χρόνο και τις φθορά από  την φωτογήρανση.

Ένα αίσθημα θερμότητας, το  οποίο είναι ελεγχόμενο, αφού εξαρτάται από την ρύθμιση της έντασης και επομένως μπορεί να αλλάξει άμεσα. Με τις ραδιοσυχνότητες η αύξηση της θερμοκρασίας συντελείται εσωτερικά, ακολουθώντας πορεία από μέσα προς την επιφάνεια του δέρματος και έτσι μηδενίζονται οι πιθανότητες για επιφανειακά εγκαύματα κατά την διάρκεια της θεραπείας. Στο τέλος της θεραπείας υπάρχει έντονο αίσθημα σύσφιξης και   ήπιο ερύθημα που κρατά λίγα λεπτά.

Στην Αισθητική Ιατρική δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη. Γι αυτό μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως σακούλες στα μάτια, λεπτές ρυτίδες και χαλάρωση, καλό είναι να ξεκινήσετε θεραπείες με Ραδιοσυχνότητες, ώστε να καθυστερήσετε τις ενέσιμες, ή χειρουργικές θεραπείες.

Η αγωγή αυτή δεν συνιστάται εάν έχετε τάση για δημιουργία ευρειαγγειών, αν  είστε έγκυος, εάν έχετε βηματοδότη, ή όταν υπάρχουν μεταλλικά εμφυτεύματα στην περιοχή που γίνει η θεραπεία.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, χωρίς μελανιές και πόνο. Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες πολύ ευχάριστη και χαλαρωτική. Είναι ασφαλής, εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου, σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και μισή ώρα πριν από οποιοδήποτε ραντεβού-event, αφού δεν αφήνει κανένα απολύτως ίχνος της θεραπείας στο πρόσωπο.

Μπορεί να εφαρμοσθεί ως μονοθεραπεία, ειδικά στις περιπτώσεις των νέων γυναικών που δρα κυρίως προληπτικά. Καθώς οι ανάγκες αυξάνονται με τον χρόνο, πιθανόν να απαιτείται να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, μηχανήματα ή υλικά.

Ενδεικτικά το μηχάνημα ENDOLA, μας δίνει την δυνατότητα να συνδυάσουμε τις Ραδιοσυχνότητες με Low Light Laser  για πιο βαθιά ανάπλαση. Όταν εφαρμόζεται λίγο μετά από Botox, Υαλουρονικό κ.α, έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνει την διάρκεια του αποτελέσματός τους.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top