Blog

PLEXR Βλεφαροπλαστική / mini lifting

Βλεφαροπλαστική και mini Lifting χωρίς νυστέρι, χρησιμοποιώντας την 4η κατάσταση της ύλης, που αποτελείται από ελεύθερα ιόντα και ηλεκτρόνια, γνωστή ως Πλάσμα

Το Plexr  είναι ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί την 4η κατάσταση της ύλης γνωστή ως Πλάσμα, που αποτελείται από ελεύθερα ιόντα και ηλεκτρόνια. Είναι  δηλαδή ιονισμένο αέριο.

Δημιουργεί ένα κεραυνό λόγω διαφοράς δυναμικού μεταξύ της συσκευής και της επιδερμίδας  και το αποτέλεσμα της δράσης του, είναι η εξάχνωση της περίσσιας δέρματος στην επιφάνεια, χωρίς να επηρεάζει τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος ή τους παρακείμενους ιστούς

Το Plexr  αυτή την στιγμή πρωτοπορεί παγκοσμίως στον χώρο της αναίμακτης αισθητικής χειρουργικής ιατρικής, γνωστής και ως Soft Surgey. O κατάλογος των ενδείξεων είναι εξαιρετικά μακρύς.

Χρησιμοποιείται για αναίμακτη Βλεφαροπλαστική και το mini face lifting.

Ακόμη αντιμετωπίζουμε με το Plexr τις σακούλες στο κάτω βλέφαρο, τις ραγάδες ακόμη και αν είναι παλιές, την χαλάρωση στις περιοχές της κοιλιάς, των μπράτσων και του εσωτερικού των μηρών.

Μπορούμε να διορθώσουμε Ουλές Ακμής ή μετεγχειρητικές Ουλές , Γεροντικές Κηλίδες, καλοήθεις Σταγονοειδής Υποχρωμίες των κνημών.

Έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην Αιδοιοπλαστική και την αντιμετώπιση της Φίμωσης.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος για την αφαίρεση  Σμηγματογόνων Κύστεων, Ξανθελασμάτων Υπερκερατώσεων και Θηλωμάτων.

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος καθώς συνεχώς δεχόμαστε νέες μελέτες για την αποτελεσματικότητα του σε νέες ενδείξεις.

Η εφαρμογή είναι απλή και γίνεται στον χώρου του ιατρείου. Είναι σχετικά ανώδυνη, καθώς το μόνο που απαιτείται αναισθητική κρέμα όπως όταν κάνουμε Fillers, Laser κλπ.

Αρχικά γίνεται καθαρισμός του  δέρματος με αντισηπτικό. Στην συνέχεια η λαβή του μηχανήματος πλησιάζει στο δέρμα χωρίς να ακουμπά όμως πάνω σε αυτό. Ο κεραυνός παράγεται σε συγκεκριμένη απόσταση της λαβής από το δέρμα και εξαχνώνει την επιδερμίδα που περισσεύει στην περιοχή που θεραπεύουμε.

Δεν χρησιμοποιείται νυστέρι και ράμματα, κι έτσι αποφεύγονται οι μετεγχειρητικές αστοχίες ή επιπλοκές.

Η μετεγχειρητική περίοδος με το Plexr είναι σαφώς μικρότερη συγκρινόμενη με αυτή της κλασικής χειρουργικής.

Το οίδημα που παρουσιάζεται, υποχωρεί σε 2-4 μέρες και οι κρούστες από την περιοχή που εφαρμόζεται η τεχνική αυτή αποπίπτουν σε περίπου μία εβδομάδα. Με την χρήση ειδικών make up  οι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους  μέσα σε πέντε με επτά ημέρες. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε μια ήπια μελαχρωματική σκιά, η οποία αποκαθιστάται  σταδιακά.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό ήδη μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίας. Φυσικά ανάλογα με την έκταση του προβλήματος μπορεί να χρειαστεί να γίνει 2η ή και 3η εφαρμογή μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως με κάθε άλλη μέθοδο, ακόμη και με αυτή της κλασικής χειρουργικής με νυστέρι, το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, καθώς είναι αδύνατον να σταματήσουμε την διαδικασία της γήρανσης.

Μεγάλη σημασία για το καλό αποτέλεσμα, έχει το να αφεθεί το δέρμα να επουλωθεί μόνο του, χωρίς να γίνεται παρέμβαση αφαίρεσης της κρούστας που δημιουργεί το PLEXR στην περιοχή που εφαρμόζεται. Αυτό οδηγεί σε διαταραχή της επιθηλιοποίησης, και ίσως δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, ή ίσως να δημιουργηθεί μεταφλεγμονώδης μελάχρωση, η οποία ευτυχώς υποχωρεί πλήρως μέσα σε λίγους μήνες.

Μετά από 4 με 5 χρόνια πιθανά να χρειαστεί να κάνουμε μια επαναληπτική συνεδρία .

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η  μέθοδος σε κάθε ηλικία. Αυτό που οδηγεί στην χρήση αυτής της μεθόδου δεν  είναι ηλικία, αλλά το πρόβλημα του ασθενούς, το οποίο αρκετά συχνά επηρεάζεται και  από άλλους παράγοντες, όπως κληρονομικούς, το κάπνισμα, την ηλιοέκθεση κλπ.

Είναι προτιμότερο η τεχνική αυτή να εφαρμόζεται τον  Χειμώνα ή  όταν η ηλιοφάνεια δεν είναι έντονη, για να διευκολυνθεί η μετεγχειρητική επούλωση.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top