Blog

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την αποτρίχωση με Ιατρικό Laser

Πηγή: iciao.gr

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, MSc Δέσποινα Αρναούτογλου, με Master Αισθητικής Ιατρικής μας ενημερώνει για την πιο σύγχρονη, ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο  μόνιμης αποτρίχωσης με Ιατρικό Laser.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης όπως  ξυραφάκι, χαλάουα και ηλεκτρόλυση έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές όσον αφορά στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και πολλές φορές συνοδεύονται από θυλακίτιδες, εγκαύματα, ή έντονο πόνο.  Μια γνωριμία με το Laser  Αλεξανδρίτη, θα σας λύσει απορίες γύρω από την πολυσυζητημένη μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης.

Πριν ξεκινήσετε αποτρίχωση και πριν κλείσετε κάποιο  πακέτο θεραπειών που βρήκατε στο διαδίκτυο, ρωτήστε με ποιο μηχάνημα Laser θα κάνετε αποτρίχωση. Υπάρχουν πολλά ήδη Laser , όπως επίσης και πολλά μηχανήματα που τα βαφτίζουν Laser χωρίς να είναι.  Είναι τεράστιας σημασίας το να απευθύνεστε σε εξειδικευμένο γιατρό για αυτή την θεραπεία , καθώς μπορεί να  οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα ή και ανεπιθύμητες ενέργειες, ο χειρισμός του laser από άτομα που δεν έχουν την γνώση αλλά και την υπευθυνότητα για να κάνουν χρήση ιατρικών μηχανημάτων.

Το laser Alexandrite εκπέμπει μονοχρωματικό φως σε μήκος κύματος 755nm.  Το φως αυτό, εκπέμπεται ελεγχόμενα από τη συσκευή μέσα από μια πολύ λεπτή οπτική ίνα και απορροφάται από την μελανίνη των κυττάρων του θυλάκου της τρίχας. Τέλος το μηχάνημα χρησιμοποιεί ψυκτικό το οποίο ψεκάζει συνδυαστικά με τον κάθε παλμό του Laser, ελαχιστοποιώντας το αίσθημα του πόνου.

Πριν ξεκινήσει η θεραπεία αποτρίχωσης, ο γιατρός ζητά το Ιατρικό ιστορικό, καθώς υπάρχουν νοσήματα ή τύποι δέρματος που αποτελούν αντένδειξη για χρήση του Laser. Πρέπει να έχετε αποφύγει για τουλάχιστον ένα μήνα, μεθόδους αποτρίχωσης που καθυστερούν την ανάπτυξη της τριχοφυΐας  πχ  κερί,  αλλά και πρόσφατο μαύρισμα από τον ήλιο, Solarium ή κρέμες μαυρίσματος. Το ίδιο και μετά την θεραπεία.

Μία δύο μέρες πριν την θεραπεία πρέπει να έχει γίνει ξύρισμα-ψαλίδισμα των τριχών, ώστε το laser να δράσει κατ’ ευθείαν στην ρίζα της τρίχας και όχι στο ελεύθερο άκρο της. Την ημέρα της συνεδρίας  σχεδιάζουμε τετράγωνα με λευκό μολύβι  , μέθοδος που μας βοηθά να είμαστε σίγουροι ότι έχει γίνει σάρωση όλων των περιοχών και καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, απαιτείται χρήση ειδικών προστατευτικών γυαλιών. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας , το δέρμα είναι απαλό και λείο. Κάποιες τρίχες μπορεί  όμως να φαίνονται μέσα στα τριχοθυλάκια . Πρόκειται για ” καρβουνιασμένες “τρίχες που θα αποβληθούν σε 15 περίπου ημέρες.

Η επανάληψη της συνεδρίας γίνεται με βάση τον κύκλο της τρίχας. Στόχος μας, η εφαρμογή του Laser να γίνεται στην αναγενή φάση της τρίχας, όπου τα μελανινοκύτταρα είναι πολύ περισσότερα, η απορρόφηση  μεγαλύτερη κι η θεραπεία πολύ πιο αποτελεσματική. Ο κύκλος της τρίχας είναι διαφορετικός ανάλογα με την περιοχή του σώματος , αλλά συνήθως στις 4, το πολύ 6 εβδομάδες πρέπει να επαναλάβουμε την θεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και γι αυτό δεν χρειάζεται το ” επαναληπτικό” που συχνά ακούμε, μια φορά τον χρόνο.

Το Laser αποτρίχωσης έχει θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα, με εξαίρεση τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως πρόσωπο, θηλές, χέρια, που καθυστερούν κάπως.

Είναι η πιο σύγχρονη , ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος  μόνιμης αποτρίχωσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε  γυναίκες και άνδρες και μάλιστα από την έναρξη της εφηβείας αλλά δεν έχει θέση στην αποτρίχωση σε πολύ ξανθές και λευκές τρίχες. Συμβουλευτείτε τον Δερματολόγο σας που είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος  να σας ενημερώσει για αυτήν την μέθοδο αποτρίχωσης.

 

Δέσποινα Αρναούτογλου, MSc

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος,

Master Αισθητικής Ιατρικής

 

Designed and Developed by JIT
Top