Blog

Face Botolift

Συχνά συναντώ γυναίκες  και άντρες  που έρχονται στο ιατρείο  να με συμβουλευτούν επειδή νιώθουν ότι το πρόσωπό τους χρειάζεται μια ανανέωση, αλλά διστάζουν να κάνουν  οποιαδήποτε παρέμβαση από φόβο για το αποτέλεσμα. Αυτό αφορά κυρίως άτομα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν κάνει κάποια θεραπεία, όποτε βιώνουν μεγάλη  ανασφάλεια, αλλά και άτομα που έχουν δοκιμάσει κάποιες παρεμβάσεις,μπορεί διστάζουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Είναι ανθρώπινος και κατανοητός αυτός ο δισταγμός, καθώς όλοι θέλουμε το καλύτερο για το πρόσωπό μας.

Για αυτό  δίνω αρκετό  χρόνο στο να εξηγώ το είδος της θεραπείας ή του υλικού, τα πλεονεκτήματα ή τις δυσκολίες, και γενικά ότι χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος για την  κάθε θεραπεία . Έτσι οι ασθενείς μου νιώθουν πλήρως ενημερωμένοι και μπορούν χαλαροί να απολαύσουν τόσο την ίδια διαδικασία της θεραπείας,όσο και το τελικό αποτέλεσμα.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή θέτοντας και απαντώντας ερωτήματα, που θα καλύψουν  κάθε απορία σας και θα διαλύσουν κάθε ανασφάλεια ή δισταγμό σας γύρω από την θεραπεία.

Τι είναι η μέθοδος BOTOLIFT?
“Botolift” λέγεται ή χρήση του Botox ή του Dysport σε διάφορα σημεία στο πρόσωπο, με σκοπό συνολικά μια πιο νεανική εμφάνιση. Παραδοσιακά το Botox ή το Dysport εφαρμόζονται  για τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, τις κάθετες ρυτίδες στο μεσόφρυο, την ανύψωση των βλεφάρων  και το πόδι της χήνας  στα μάτια. Σήμερα όμως, η τοποθέτηση του υλικού σε σημεία κλειδιά στο πρόσωπο με την μέθοδο Botolift, μπορεί εκτός των προαναφερθέντων, να ανασηκώσει την μύτη που με τα χρόνια δείχνει πιο γαμψή, τα δώσει χαμόγελο χωρίς τις ρυτίδες καπνιστού, να τονώσει το πηγούνι που με τα χρόνια ρυτιδώνεται και τέλος να βελτιώσει το περίγραμμα του προσώπου που αλλοιώνεται λόγω της χαλάρωσης με τα χρόνια.

Αυτά είναι θαυμάσια νέα!!

Γιατί με τρόπο εύκολο, ασφαλή και ανώδυνο, μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα.

Τι είναι το BOTOX?

Πρόκειται για πρωτεΐνη (Βοτουλινική τοξίνη) που ο μηχανισμός δράσης της συνίσταται στον περιορισμό της  λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Έτσι αν στο πρόσωπο  δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη στατικές ρυτίδες, με την αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους, επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους.

Ποια η διαφορά του BOTOX από το DYSPORT?

Το Botox είναι το πρώτο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τις ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπο. Αργότερα βγήκε ένα πανομοιότυπο, το Dysport. Πρόκειται  ουσιαστικά για την ίδια ουσία, την ίδια πρωτεΐνη. Η εμπειρία έχει δείξει ότι σε κάποια άτομα το ένα υλικό μπορεί να ταιριάξει καλύτερα από το άλλο, γεγονός που οφείλεται προφανώς σε ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε άτομο, σχετικά με τον μεταβολισμό του κάθε υλικού. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο, ίσως να ποικίλει από άτομο σε άτομο και από υλικό σε υλικό, η διάρκεια του αποτελέσματος.

Πως γίνεται η θεραπεία?

Αρχικά γίνεται μελέτη των αναγκών του προσώπου και σχεδιασμός των σημείων όπου θα τοποθετηθεί το υλικό. Είναι σχετικά ανώδυνη μέθοδος. Μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί αναισθητική κρέμα 30 λεπτά πριν την εφαρμογή, ώστε να είναι  ανεκτή η θεραπεία ακόμη και στα άτομα που είναι πολύ ευαίσθητα στον πόνο. Στην συνέχεια με την χρήση μικροσκοπικής βελόνας, εγχέεται  το φάρμακο στα σημεία που έχουν επιλεγεί. Η όλη διαδικασία κρατά 20 με 30 λεπτά .

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται και πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα?   

Η μέθοδος Botolift  όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρησιμοποιείται για να δώσει ένα φρέσκο και φυσικό αποτέλεσμα συνολικά στο πρόσωπο, και όχι μόνο σε μία περιοχή όπως γινόταν.  Στο παρελθόν η χρήση του Botox ή του Dysport μόνο στο πάνω μέρος του προσώπου (μέτωπο και μάτια), δημιουργούσε σε κάποιες περιπτώσεις μια δυσαρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο που μπορεί να είχε ρυτιδώσεις και χαλάρωση. Σήμερα, όταν είναι απαραίτητο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό συμπληρωματικά στα πλάγια της μύτης, ανάμεσα στα ρουθούνια, στην βάση της ρινοπαρειακής αύλακας και κατά μήκος του περιγράμματος  του προσώπου.  Ακόμη μπορεί για την βελτίωση ήπιας  χαλάρωσης, να τοποθετηθεί στον λαιμό, ανάμεσα στο στήθος και το μπούστο.

Το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται ορατό από την δεύτερη μέρα και ολοκληρώνεται το αργότερο την εικοστή ημέρα από την εφαρμογή του υλικού. Η διάρκεια δράσης είναι 4-6 μήνες. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί σχετίζεται με την αραίωση του φαρμάκου αλλά και με ιδιοσυγκρασιακούς παράγοντες.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για ξεκινήσετε το Botox-Dysport?              

Η ιδανική ηλικία έναρξης ποικίλει από άτομο σε άτομο, μια και η δημιουργία των ρυτίδων δεν εξαρτάται μόνο από την  ηλικία, αλλά και από την ποιότητα του δέρματος, την διάπλαση των μυών του προσώπου και φυσικά το DNA. Συνήθως ξεκινάμε μετά τα 30 με mini Botox/Dysport  και μεγαλώνοντας περνάμε στο κλασικό Botox/Dysport ή το Botolift.

Αν δεν ξανακάνω την θεραπεία θα γίνω χειρότερα?

Αν αποφασίσετε να μην ξανακάνετε το απλό Botox ή το Botolift, απλά το δέρμα σας θα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν.  Αν όμως έχετε κάνει αρκετές εφαρμογές Botox/Dysport ή Botolift, σίγουρα η εικόνα του προσώπου σας θα είναι κατά πολύ καλύτερη από αυτή που θα είχατε, αν δεν είχατε κάνει αυτές τις εφαρμογές. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο και επομένως εφόσον δεν επαναλάβετε την θεραπεία, σιγά-σιγά η βιολογική κούραση επανέρχεται.

Είναι ασφαλής μέθοδος?         

Η πρωτεΐνη αυτή (Βοτουλική τοξίνη) έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές δεκαετίες σε όλο τον κόσμο, από διάφορες Ιατρικές ειδικότητες  χωρίς  ιδιαίτερα προβλήματα. Στην Νευρολογία για παράδειγμα, χρησιμοποιείται ακόμη και σε παιδιά και μάλιστα σε υπερπολλαπλάσιες δόσεις από αυτές που χρησιμοποιούμε στην Αισθητική Ιατρική χωρίς παρενέργειες.  Εξάλλου η μέθοδος Botolift, εφαρμόζεται μόνο από γιατρούς εξειδικευμένους στην Αισθητική Ιατρική και επομένως το μόνο που θα μπορούσε να σας δυσκολέψει για μερικές μέρες μετά από την θεραπεία, είναι κάποια εκχύμωση-μελανιά.

 

Designed and Developed by JIT
Top