Blog

Αντιγήρανση και Αισθητική δερματολογία

Πηγή: PHARMACY management KAI EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθημερινά συναντώ στο ιατρείο μου γυναίκες και άνδρες που ζητούν συμβουλές ανανέωσης και αντιγήρανσης για το πρόσωπό τους.

Η σύγχρονη εποχή απαιτεί σε κάθε χώρο, άτομα που να ακτινοβολούν υγεία, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Είναι όμως εφικτό αυτό;

Μπορούμε να ξεγελάσουμε τον χρόνο και να καθυστερήσουμε τον φυσιολογικό μηχανισμό γήρανσης;

Ευτυχώς, η επιστήμη της έρευνας, της Φαρμακολογίας και της Δερματολογίας, μας προμηθεύουν συνεχώς εργαλεία προς αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Υπάρχει ο κανόνας των «επτά», που αποτελεί τη βάση της αντιγήρανσης στην καθημερινότητά μας.

1. Ύπνος
Απαιτούνται 6 με 8 ώρες καλού ύπνου, για μια φυσιολογική ανανέωση κυττάρων και αποβολή τοξινών από το οξειδωτικό stress, που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα, επιδεινώνονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια και το δέρμα
«τσαλακώνεται» από τη συνεχή πίεση, με αποτέλεσμα να αδειάζει γρηγορότερα, να εμφανίζει λεπτή ρυτίδωση και να δημιουργούνται ασυμμετρίες ανάμεσα στο δεξιό και στο αριστερό ήμισυ του προσώπου.

2. Διατροφή
Από τις βασικές αρχές της αντιγήρανσης αποτελεί η διατροφή με αρκετά φρούτα και λαχανικά καθώς και η ισορροπημένη χρήση κρεατικών, θαλασσινών και οσπρίων. Προσπαθούμε ακόμη να αποφεύγουμε τη ζάχαρη, καθώς αυτό θα βοηθήσει γενικότερα τη σιλουέτα μας,
αλλά κυρίως γιατί μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πανάδων και μακροπρόθεσμα ρυτίδων.

3. Νερό
Χρειάζονται τουλάχιστον 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Το νερό επιβραδύνει τη γήρανση, αφού μέσω αυτού αποβάλλονται τοξίνες και λίπη και το δέρμα ενυδατώνεται, ώστε να είναι λείο και σφριγηλό.

4. Αντηλιακή προστασία
Με την καθημερινή χρήση αντηλιακού ή κρέμας με αντηλιακή προστασία, καθυστερούμε τα σημεία της φωτογήρανσης στο πρόσωπό μας. Βαθιές ρυτίδες, πανάδες, υπερκερατώσεις και εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα της ασυνέπειας
στη χρήση αντηλιακού.

5. Ενυδάτωση-Καθαρισμός
Η ενυδάτωση της επιδερμίδας πρωί-βράδυ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την περιποίηση του προσώπου, μαζί με τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ. Ο καθαρισμός προσώπου, το πρωί και το βράδυ, αφαιρεί ρύπους, ιδρώτα και σμήγμα. Μην αμελούμε το ντεμακιγιάζ, κάθε φορά που έχουμε φορέσει make up. Διαφορετικά, φράσσονται οι πόροι, και το δέρμα, ιδιαίτερα στα μάτια, αφυδατώνεται. Η ενυδατική κρέμα που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματος και την ηλικία μας. Η σωστή ενυδατική κρέμα χαρίζει δέρμα απαλό και λάμψη υγείας στο πρόσωπό μας.

6. Αλκοόλ και κάπνισμα
Και τα δύο γερνάνε το δέρμα, αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό με πολύ γρήγορο ρυθμό, δημιουργώντας θαμπό πρόσωπο, μαύρους κύκλους, ρυτίδες καπνιστού και οξειδωτικό stress στο δέρμα. Όσοι εξακολουθούν να καπνίζουν ή να πίνουν συχνά αλκοόλ, ας το ξανασκεφτούν, αν επιθυμούν να γεράσουν όμορφα.

7. Γυμναστική
Η γυμναστική, επίσης αποτελεί ένα από τα μυστικά της αντιγήρανσης, καθώς αυξάνει τη μυϊκή μάζα, ισορροπεί την οστική πυκνότητα, συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων και χαρίζει ζωντάνια και ευεξία.

                                               

                                              ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Aς δούμε πως μπορεί η Δερματολογία να βοηθήσει στην πρόληψη, αλλά και να δράσει διορθωτικά στην αντιγήρανση. Τα θεραπευτικά βήματα που προτείνουν οι Δερματολόγοι, εξαρτώνται φυσικά από την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος, τις συνήθειες ζωής, καθώς και από άλλους παράγοντες που λαμβάνονται από το ιατρικό ιστορικό και τη δερματολογική εξέταση. Στις μέρες μας, υπάρχουν πάρα πολλές μέθοδοι που μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ώστε να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και να είναι και οικονομικά προσιτές.

Παρακάτω, θα δούμε τις πιο διάσημες και σύγχρονες θεραπευτικές τάσεις στην Αντιγήρανση.

Ενέσιμη Μεσοθεραπεία

Είναι η τεχνική τοποθέτησης ουσιών μέσα στο δέρμα, αφήνοντας πίσω μας τον παραδοσιακό τρόπο επάλειψης ουσιών στην επιδερμίδα. Έτσι, μπορούμε να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα να εξατομικεύουμε τις τεχνικές μας. Ανάλογα με το πρόβλημα, η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι: για ενυδάτωση, λάμψη, σύσφιξη, αντιοξειδωτική, αναπλαστική ή λιποδιαλυτική. Τα πιο γνωστά μεσοθεραπευτικά υλικά είναι το Υαλουρονικό οξύ, οι Βιταμίνες και τα Αμινοξέα. Εφαρμόζεται ανά 15 με 30 μέρες, ανάλογα με το υλικό.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία-PRP

Είναι μέθοδος αντιγήρανσης με βάση το DNA, η οποία αξιοποιεί την επουλωτική ικανότητα του αίματος, ώστε να βιοδιεγείρει τα δερματικά κύτταρα. Πρόκειται ουσιαστικά για συμπύκνωμα αιμοπεταλίων (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια-PRP), που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
ως υλικό Μεσοθεραπείας, αλλά και σαν Filler για να γεμίσουμε λεπτές ρυτίδες. Εφαρμόζεται ανά μήνα.

Θεραπεία με Πολυνουκλεοτίδια/PLENHYAGE

Η νέα μορφή ενέσιμης Μεσοθεραπείας με πολυνουκλεοτίδια, είναι βασισμένη στις ιδιότητες του ίδιου μας του DNΑ. Πρόκειται για την ένωση πολλών νουκλεοτιδίων μαζί, που μεταφέρουν τις γενετικές πληροφορίες που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει. Η Μεσοθεραπεία
Plenhyage εφαρμόζεται βασισμένη σε πρωτόκολλο που απαιτεί τρεις θεραπείες το χρόνο. Δίνει εντυπωσιακή απαλότητα και λάμψη στο πρόσωπο.

Botox

Πρόκειται για πρωτεΐνη που χρησιμοποείται ευρέως για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων έκφρασης. Παραδοσιακά, εφαρμόζεται σε μέτωπο, μεσόφρυο και στην άκρη του ματιού, το λεγόμενο «πόδι χήνας». Τελευταία εφαρμόζεται το λεγόμενο Botolift, όπου το υλικό τοποθετείται σε σημεία κλειδιά, δίνοντας ένα lifting effect συνολικά στο πρόσωπο. Η θεραπεία με Botox είναι ασφαλής και το αποτέλεσμα διαρκεί 4 με 6 μήνες.

Υαλουρονικό οξύ

Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό, υπεύθυνο για την ενυδάτωση και τον όγκο του δέρματος. Χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων του προσώπου και την αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά και τα χείλη. Μπορεί κυριολεκτικά, αμέσως μετά τη χρήση του, να δώσει ένα
απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, με διάρκεια από 6 έως 12 μήνες.

Αlgeness

Νέο εμφύτευμα σε μορφή gel, που θα αντικαταστήσει το Υαλουρονικό οξύ κυρίως στις περιπτώσεις όπου συνυπάρχει κάποιο Αυτοάνοσο νόσημα. Είναι υλικό 100% φυσικό και βιοδιασπώμενο, χωρίς να προκαλεί αλλεργίες και οιδήματα. Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των λεπτών αλλά και των βαθύτερων ρυτίδων, καθώς και για να δώσει όγκο, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Αμέσως μετά τη χρήση, προσδίδει νεανική όψη και φυσικότητα στην κίνηση, με μεγάλη διάρκεια αποτελέσματος.

Νήματα PDO

Τα απλά PDO νήματα είναι τα γνωστά απορροφήσιμα ράμματα που χρησιμοποιούνται για τη συρραφή των χειρουργικών τραυμάτων. Κινητοποιούν επουλωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού, προκειμένου να παραχθεί κολλαγόνο και άλλες αναπλαστικές ουσίες στην περιοχή που θα μπουν τα νήματα. Τα PDO-COGG νήμα- τα, έχουν κατά μήκος μικροσκοπικές ακίδες, σχεδόν αόρατες, όλες προς μία κατεύθυνση και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, δίνοντας ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα έλξης στις ήπιες περιπτώσεις χαλάρωσης και πτώσης του δέρματος.

Νήματα APTOS

Η περίπτωση αυτή είναι το σύγχρονο αναίμακτο Lifting «μίας ώρας», που γίνεται στον χώρο του ιατρείου και ανταγωνίζεται το Χειρουργικό Lifting. Πρόκειται για νήματα πλήρως απορροφήσιμα, που στη διαδρομή τους έχουν ακίδες με εναλλάξ διαφορετική κατεύθυνση, ώστε να
επιτυγχάνεται μια πολύ πιο δυνατή έλξη. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, χωρίς τους κινδύνους αποτυχίας ή παραμόρφωσης και με απίστευτα μεγάλη διάρκεια στον χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, ακόμη και σε κάπως πιο προχωρημένες περιπτώσεις χαλάρωσης
και πτώσης, σε λαιμό, περίγραμμα και ζυγωματικά.

Plexr

Το Plexr είναι ένα μηχάνημα με το οποίο γίνεται εξάχνωση του περίσσιου δέρματος στην επιφάνεια, χωρίς να επηρεάζει τις
βαθύτερες στιβάδες ή τους παρακείμενους ιστούς. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική, όπου μέσα σε μισή ώρα, μπορεί να μεταμορφώσει το βλέμμα και να δώσει μια πιο ξεκούραστη όψη, συνολικά στο πρόσωπο.

Ο κατάλογος των θεραπειών, των υλικών και των μηχανημάτων είναι πραγματικά ατελείωτος! Μόνο ένας εξειδικευμένος
δερματοχειρουργός , μπορεί να μελετήσει τις ανάγκες κάθε προσώπου και να προτείνει εξατομικευμένα, τους κατάλληλους συνδυασμούς
θεραπειών. 

Designed and Developed by JIT
Top