Blog

Θεραπεία ματιών για μαύρους κύκλους, σακούλες και ρυτίδες

Μεμονωμένες αλλά και συνδυαστικές θεραπείες ματιών, για βλέμμα νεανικό και δέρμα που να μην μαρτυρά την ηλικία σας.

Αν τα μάτια καθρεφτίζουν την ψυχή, τότε σίγουρα το δέρμα γύρω από τα μάτια μαρτυρούν την ηλικία και το είδος της ζωής που έχετε κάνει.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτότερο σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο  και περισσότερο ευαίσθητο  στην ηλιακή ακτινοβολία, το καυσαέριο, αλλά και την επίδραση μακροπρόθεσμα της χρήσης του make up-consiler.
Η περιοχή των ματιών, αφυδατώνεται πιο εύκολα από το υπόλοιπο δέρμα, χαλαρώνει και εμφανίζει λεπτή ρυτίδωση, πολύ νωρίτερα από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε σε μία νεαρή γυναίκα που γενικά έχει φρεσκάδα και λάμψη στο πρόσωπο, τα πρώτα σημάδια κόπωσης στα μάτια,  με την μορφή πολύ λεπτής ρυτίδωσης  στις εκφράσεις του χαμόγελου, ή με την μορφή των μαύρων  κύκλων. Σε αυτό συμβάλει το ότι οι σημερινές νέες γυναίκες εργάζονται  πολλές ώρες χρησιμοποιώντας υπολογιστή και πιθανά κοιμούνται λιγότερες ώρες από αυτές που χρειάζονται οι οφθαλμοί για να χαλαρώσουν και να γίνει η παροχέτευση των υγρών της περιοχής.

Με το πέρασμα των χρόνων μπορεί ακόμη να υπάρχει βλεφαρόπτωση, που σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολεύει μέχρι και την όραση ή δημιουργεί αίσθημα βάρους.
Τέλος κάποιες γυναίκες εμφανίζουν σακούλες κάτω από τα μάτια, οι οποίες μπορεί να είναι σακούλες λόγω υγρών που δεν παροχετεύονται ή σακούλες λίπους.

Για όλες αυτές τις δυσκολίες στην περιοχή των ματιών, υπάρχουν σήμερα θεραπείες , οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ανάλογα τις ανάγκες τις περιοχής.

Σίγουρα πάντως η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία.

Τι είναι η Μεσοθεραπεία;

Είναι η μέθοδος τοποθέτησης ουσιών-υλικών μέσα στο δέρμα, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο επάλειψης ουσιών επιφανειακά στην επιδερμίδα. Έτσι μπορούμε να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα να εξατομικεύουμε την τεχνική βασιζόμενοι στις ανάγκες του δέρματος. Ανάλογα με το πρόβλημα, η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι : ενυδάτωσης , λάμψης, σύσφιξης, αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, αναπλαστική, κατά των μαύρων κύκλων, των ρυτίδων κλπ.

Πόσα είδη Μεσοθεραπείας υπάρχουν;

Η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι Ετερόλογη ή Αυτόλογη.

Ετερόλογη είναι η Μεσοθεραπεία στην οποία χρησιμοποιούμε διάφορες ουσίες-υλικά  του εμπορίου, όπως Υαλουρονικό, Βιταμίνες κλπ, και η Αυτόλογη είναι αυτή στην οποία χρησιμοποιούμε υλικό από τον ίδιο μας τον οργανισμό, δηλαδή τα Αιμοπετάλια.

Τέλος, υπάρχει ή ενέσιμη Μεσοθεραπεία με χρήση βελόνας ή  Roller και η μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία.

Πως γίνεται η ενέσιμη Μεσοθεραπεία;

Γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας για μερικά λεπτά πριν, και η θεραπεία ξεκινά μετά από καλό καθαρισμό και χρήση αντισηπτικού. Χρησιμοποιούμε πολύ κοντές και λεπτές βελόνες, ώστε να περάσουμε το υλικό επιλογής μερικά χιλιοστά μέσα στο δέρμα. Συχνά χρησιμοποιείται και ειδικό πιστόλι Μεσοθεραπείας. Μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές, αλλά η πιο συνηθισμένη είναι η δημιουργία πομφών.

Πως γίνεται η μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία;

Στην μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία η μεταφορά των ουσιών της Μεσοθεραπείας γίνεται με την βοήθεια μηχανήματος που χρησιμοποιεί μικρορεύματα,  με εξειδικευμένη τεχνολογία. Σε κάποιους η μέθοδος είναι γνωστή ως Electroporation και σε άλλους σαν Transderm Mesotherapy. Για να γίνει η μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία, απαραίτητο να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία του δέρματος. Η προετοιμασία είναι ανάλογη του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιεί η Δερματολόγος, και μπορεί να ξεκινήσει στο σπίτι κάποιες μέρες πριν από την θεραπεία με ειδικά υλικά που θα σας συστήσει η Δερματολόγος, ή και την ίδια μέρα, αμέσως πριν την εφαρμογή της Μεσοθεραπείας.

Τι υλικά χρησιμοποιούνται;

Υπάρχει πληθώρα υλικών για χρήση, και αρκετές εταιρίες που διαθέτουν μεσοθεραπευτικά μίγματα.  Ανάλογα το πρόβλημα χρησιμοποιούμε και  το κατάλληλο υλικό. Έτσι για τους μαύρους κύκλους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Βιταμίνη C και  Πυρίτιο ,  για τις σακούλες λίπους κάτω από τα μάτια , Βιταμίνη C  και  Καφεΐνη, για την χαλάρωση και τις λεπτές ρυτίδες DMAE , Πυρίτιο , Βιταμίνη Β5, Συνένζυμο Q10 και Ferulic Acid, για την αφυδάτωση Υαλουρονικό οξύ και Βιταμίνη Ε. Υπάρχουν πάρα πολλά πρωτόκολλα που συνδυάζουν υλικά για να αντιμετωπισθούν μέχρι και τα ποιο σύνθετα προβλήματα.

Τι μπορεί να προσφέρει;

Με την ενέσιμη Μεσοθεραπεία έχουμε τα εξής οφέλη: Αρχικά ο μικροτραυματισμός που δημιουργείται από τους νυγμούς της βελόνας , δημιουργεί ερέθισμα για κινητοποίηση των μηχανισμών επούλωσης του οργανισμού και επομένως , έναρξη εργασιών ανάπλασης. Ταυτόχρονα με τις διεργασίες αυτές, ή έγχυση-τοποθέτηση υλικού μέσα στο δέρμα, κάνει κατά πολύ πιο αποτελεσματική την θεραπεία, σε σχέση με την παραδοσιακή επάλειψη υλικών στην επιδερμίδα. Η τοποθέτηση γίνεται στο βάθος του δέρματος, εκεί δηλαδή που λαμβάνουν χώρα όλες οι διαδικασίες αναπαραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, εκεί που πρέπει να ενισχύσουμε το δέρμα για την διόρθωση της αφυδάτωσης και για να δράσουμε αντιοξειδωτικά. Η μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία μπορεί να προσφέρει άμεσα λάμψη και λεύκανση του δέρματος , σταδιακή βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και να δράσει μακροπρόθεσμα αναπλαστικά, ενυδατικά και συσφικτικά. Εξαιρετική μετά το Καλοκαίρι, για την επανόρθωση του δέρματος από τις βλάβες που προκάλεσαν οι ελεύθερες ρίζες, σαν αποτέλεσμα ηλιοέκθεσης.

Κάθε πότε γίνεται η θεραπεία;

Αυτό εξαρτάται από το πρόβλημα του θέλουμε να διορθώσουμε και από παράγοντες όπως η φωτογήρανση, η ηλικία , το κάπνισμα κλπ. Είτε είναι προληπτική, είτε διορθωτική, η Μεσοθεραπεία είναι επαναλαμβανόμενη θεραπεία, συνήθως ανά μερικές εβδομάδες, για 3 με 4 φορές το χρόνο. Φυσικά η Δερματολόγος καθορίζει τόσο το υλικό, όσο και την συχνότητα επανάληψης  της θεραπείας. Θα μπορούσαμε να πούμε πάντως ότι για τον κάθε ένα από μας υπάρχει ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας.

Πως θα είναι το δέρμα μου μετά;

Αμέσως μετά την θεραπεία, και ανάλογα με την μέθοδο και με το υλικό που χρησιμοποιήθηκε , μπορεί να υπάρχει ερύθημα προσώπου που συνήθως υποχωρεί σε μια με δύο ώρες.  Μπορεί επίσης σαν συνέπεια των νυγμών να υπάρχει κάποια μελανιά που θα κρατήσει για δύο με τρεις μέρες, Συνήθως η χρήση Άρνικας σε κάψουλες δύο μέρες πριν και μέχρι δύο μέρες μετά την θεραπεία , ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες για εκχυμώσεις-μελανιές.

Το Botox είναι μια γνωστή θεραπεία που προσφέρει γενικότερα στο πρόσωπο λάμψη, ανορθώνει τα φρύδια και δίνει ξεκούραστη όψη στα μάτια.

Αν έχετε χαλάρωση στο πάνω βλέφαρο το Botox θα βοηθήσει καθώς θα σηκώσει το φρύδι. Αν όμως είστε νέα γυναίκα ή απλά δεν έχετε πρόβλημα με οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο παρά μόνο στο πόδι της χήνας, τότε το κλασικό Botox δεν είναι για εσάς. Μπορεί να γίνει εφαρμογή μόνο στο πόδι της χήνας, ώστε να εξαφανιστούν οι λεπτές ρυτίδες και να ανοίξει το βλέμμα.

Το Βotox στα μάτια πολλές φορές πρέπει να συνδυαστεί με ειδικό Υαλουρονικό που και θα γεμίσει την λεπτή ρυτίδωση με φυσικό τρόπο αλλά θα δώσει και ένα Botox  effect περιορίζοντας τοπικά, τις κινήσεις των μυών

Τα μάτια μας έχουν πολύ πιο ευαίσθητο δέρμα σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Συνήθως είναι το πρώτο σημείο που εμφανίζει λεπτή ρυτίδωση, που στην αρχή φαίνεται μόνο όταν χαμογελάμε, αλλά στην συνέχεια και καθώς μιλάμε, μορφάζουμε κλπ. Σε μεγαλύτερες ηλικίες η ρυτίδωση αυτή γίνεται στατική και οι ρυτίδες φαίνονται και σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας.

Στις μέρες μας ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ξεγελάσουμε τον χρόνο.  Η πιο βασική θεραπεία για μάτια νεανικά και ξεκούραστα, ανεξάρτητα από την ηλικία, είναι η Prostrolane natural B.

Πρόκειται για βιομιμητικά πεπτίδια που απελευθερώνονται στην περιοχή εφαρμογής με την βοήθεια Υαλουρονικού οξέος. Προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορα αντιγήρανση και βελτίωση της όψης των μαύρων κύκλων.

Είναι ενέσιμη θεραπεία που γίνεται με πολύ λεπτό βελονάκι, αφήνοντας σταγόνες βιομιμητικών πεπτιδίων ακριβώς πάνω από το οστό.

Το πρωτόκολλο απαιτεί 3 συνήθως θεραπείες ανά 15 μέρες, αλλά το αποτέλεσμα είναι εμφανές, ήδη από τις πρώτες 10 μέρες.

Το Prostrolane inner B SE είναι στοχευμένο υλικό για να αντιμετωπίσουμε τις σακούλες λίπους στο κάτω βλέφαρο. Πρόκειται για θεραπεία βασισμένη στα βιομιμητικά πεπτίδια της σειράς Prostrolane.

Η εφαρμογή γίνεται με πολύ λεπτό βελονάκι μέσα στην σακούλα λίπους και δίνει αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Συνήθως απαιτούνται 2 με 3 θεραπείες ανά 15 μέρες.

ο Prostrolane blanc είναι στοχευμένο υλικό για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων στο κάτω βλέφαρο, αλλά και γενικότερα των δυσχρωμιών στο πρόσωπο. . Πρόκειται για θεραπεία βασισμένη στα βιομιμητικά πεπτίδια της σειράς Prostrolane.

Η εφαρμογή γίνεται με πολύ λεπτό βελονάκι αφήνοντας σταγόνες του υλικού ακριβώς πάνω από το οστό. Συνήθως απαιτούνται 3 με 5 θεραπείες ανά 15 μέρες, αλλά ο αριθμός των συνεδριών σχετίζεται και με το μέγεθος του προβλήματος. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Εκτός από τα περιστατικά με κληρονομική προδιάθεση που σίγουρα χρειάζονται επανάληψη του πρωτοκόλλου κάθε χρόνο, τα υπόλοιπα περιστατικά πέρα από την θεραπεία Prostrolane, απαιτούν και αλλαγή στην καθημερινότητα.

Δηλαδή, περισσότερο νερό, πιο υγιεινή διατροφή, καλό μη διακοπτόμενο νυχτερινό ύπνο και ξεκούραση των ματιών από οθόνες κινητού και υπολογιστή.

Πρακτικά το Υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή γύρω από τα μάτια, στα εξής σημεία:

1.Ακριβώς κάτω από τα φρύδια , με σκοπό την ανόρθωση του φρυδιού, ώστε να τεντώσει κάπως το χαλαρωμένο άνω βλέφαρο. Το αποτέλεσμα είναι εντελώς φυσικό, καθώς δεν επηρεάζεται η κινητικότητα των μυών όπως γίνεται με το Botox.Το Υαλουρονικό που χρησιμοποιείται στην περιοχή αυτή είναι μέτριας πυκνότητας και η εφαρμογή είναι γρήγορη και ανώδυνη.

2.Στο πόδι της χήνας, ώστε να γεμίσει η λεπτή ρυτίδωση. Κι εδώ το αποτέλεσμα είναι άμεσο και εντελώς φυσικό. Αν μάλιστα χρησιμοποιηθεί ως Υαλουρονικό το Styler τότε και διόρθωση των λεπτών ρυτίδων έχουμε και Botox effect, καθώς το Styler είναι ένα Υαλουρονικό  που μπλοκάρει τις έντονες συσπάσεις των μυών στο σημείο που θα χρησιμοποιηθεί.

3.Στην κοιλάδα των δακρύων, όπως λέγεται η περιοχή του κάτω βλεφάρου ακριβώς κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού. Αυτή είναι η περιοχή που αδειάζει πρώτη με το πέρασμα των χρόνων και ευθύνεται για την κούραση που βγάζει το πρόσωπο και την επιδείνωση στις σακούλες των ματιών. Στην περιοχή αυτή σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες Υαλουρονικών, έχουν ειδικό υλικό που είναι λεπτόρευστο και τοποθετείται ακριβώς πάω στο οστό. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς αμέσως μετά την εφαρμογή του Υαλουρονικού, τα μάτια δείχνουν, πιο ξεκούραστα και νεανικά.

Η Μεσοθεραπεία είναι πλέον μια γνωστή ενέσιμη θεραπεία, με πολλαπλές εφαρμογές. Στην περίπτωση των ματιών αυτό που έως τώρα μας δυσκόλευε να δουλέψουμε την περιοχή του οφθαλμού, είναι το γεγονός ότι η περιοχή έχει πολλά αγγεία και συνήθως δημιουργούνταν μελανιές που αργούσαν να φύγουν.

Σήμερα όμως χρησιμοποιούμε nanonnedles.Ειδικά medical devices που δεν κάνουν μελανιές και έχουν μηδενίσει τον πόνο. Μπορούμε πλέον να δράσουμε αναπλαστικά-αντιγηραντικά στα κάτω βλέφαρα, χωρίς πόνο και χωρίς down time. Επιστρέφετε αμέσως στην καθημερινότητά σας.

Μεταξύ της πληθώρας των μεσοθεραπευτικών υλικών, στην Arnaderm έχουμε ξεχωρίσει υλικά όπως  το  NCTF,  το  Profound και το Bella Face Plus.

Οι μεσοθεραπείες των ματιών απαιτούν επανάληψη στο 10 ήμερο, και σε συνολικό αριθμό που εξαρτάται από το μέγεθος  του προβλήματος και το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί.

Συνήθως όταν κάνουμε peelings, προστατεύουμε τα μάτια με βαζελίνη για να μην ερεθιστούν από τα διάφορα οξέα που χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν όμως τα νέας γενιάς Peelings σε μορφή gel , που μπορούν να εφαρμοστούν περιοφθαλμικά χωρία κανένα ερεθισμό.

Προηγείται ένα πολύ καλό ντεμακιγιάζ και στην συνέχεια ακολουθεί καθαρισμός- προετοιμασία με ειδικό exfolient, κάνοντας μασάζ για λίγα λεπτά. Εφαρμόζεται μετά το Gel  Peeling  περιοφθαλμικά, με απαλό κυκλικό μασάζ μέχρι να στεγνώσει, χωρίς να εξουδετερωθεί με νερό ή άλλα υγρά , όπως γίνεται στα κλασικά Peelings. Ακολουθεί εφαρμογή μάσκας ματιών για 20 λεπτά και τελειώνουμε με χρήση ενυδάτωσης και αντηλιακού.

Η θεραπεία κρατάει γύρω στα 20 λεπτά και μπορεί αμέσως μετά να συνδυαστεί με μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία. Το αποτέλεσμα είναι λάμψη και σύσφιξη στο δέρμα γύρω από τα μάτια. Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και την λεπτή ρυτίδωση. Μπορεί να επαναληφθεί σε 3 εβδομάδες, και για όσες φορές κρίνεται αναγκαίο.

Σημαντική σημείωση : Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μάσκες που μπορούν να εφαρμοστούν στα μάτια ανάλογα με τις ανάγκες φυσικά.

Μάσκες Διαμαντιών, Χρυσού, Κολλαγόνου, Αλόης κλπ. Φαίνεται όμως ότι η μάσκα χρυσού, βοηθάει απίστευτα την περιοχή των κάτω βλεφάρων, καθώς ενυδατώνει, καταπραΰνει και  βελτιώνει τους μαύρους κύκλους, κάνοντας μια μη ερεθιστική λεύκανση. Εφαρμόζονται μετά από καλό ντεμακιγιάζ,  τοποθετούνται για 20 λεπτά, και μπορούν να επαναλαμβάνονται κάθε 15 μέρες.

Η χρήση του μηχανήματος Endola,  δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι Ραδιοσυχνότητες-RF και το Low Light Laser, είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη, μόνο ένα αίσθημα θερμότητας μπορεί να υπάρχει. Πρόκειται για μία μάλλον απολαυστική θεραπεία.

Εφαρμόζεται η  κεφαλή στο δέρμα και το μηχάνημα κάνει μια ήπια αναρρόφηση. Κινούμε την κεφαλή με κατεύθυνση από το εσωτερικό του ματιού προς τα έξω και πάνω, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές  με ρυθμικότητα, ανάλογα με τις παραμέτρους που έχουμε βάλει στο μηχάνημα.

H θεραπεία κρατά είκοσι λεπτά και όταν ολοκληρώνεται, δεν υπάρχει κανένας ερεθισμός.

Η εφαρμογή των τεχνολογιών Endola, δεν έχει παρενέργειες αλλά καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση  σε άτομα που έχουν τάση ευρειαγγειών. Επαναλαμβάνεται κάθε 7 με 10 μέρες και για χρονικό διάστημα ανάλογο των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Προσφέρει άμεσα, αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία, σύσφιξη στην περιοχή, βελτίωση των λεπτών ρυτίδων του κάτω βλεφάρου και της γωνίας του ματιού-πόδι χήνας. Μειώνει σταδιακά τους μαύρους κύκλους, καθώς γίνεται ένα είδος λεμφικού μασάζ που κινητοποιεί την παροχέτευση των υγρών, αλλά και τις σακούλες των ματιών. Είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με τις ειδικές Μεσοθεραπείες για τα μάτια.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top