Blog

θεραπεία ματιών για μαύρους κύκλους, σακούλες και ρυτίδες

Μεμονωμένες αλλά και συνδυαστικές θεραπείες ματιών, για βλέμμα νεανικό και δέρμα που να μην μαρτυρά την ηλικία σας.

Αν τα μάτια καθρεφτίζουν την ψυχή, τότε σίγουρα το δέρμα γύρω από τα μάτια μαρτυρούν την ηλικία και το είδος της ζωής που έχετε κάνει.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτότερο σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο  και περισσότερο ευαίσθητο  στην ηλιακή ακτινοβολία, το καυσαέριο, αλλά και την επίδραση μακροπρόθεσμα της χρήσης του make up-consiler.
Η περιοχή των ματιών, αφυδατώνεται πιο εύκολα από το υπόλοιπο δέρμα, χαλαρώνει και εμφανίζει λεπτή ρυτίδωση, πολύ νωρίτερα από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε σε μία νεαρή γυναίκα που γενικά έχει φρεσκάδα και λάμψη στο πρόσωπο, τα πρώτα σημάδια κόπωσης στα μάτια,  με την μορφή πολύ λεπτής ρυτίδωσης  στις εκφράσεις του χαμόγελου, ή με την μορφή των μαύρων  κύκλων. Σε αυτό συμβάλει το ότι οι σημερινές νέες γυναίκες εργάζονται  πολλές ώρες χρησιμοποιώντας υπολογιστή και πιθανά κοιμούνται λιγότερες ώρες από αυτές που χρειάζονται οι οφθαλμοί για να χαλαρώσουν και να γίνει η παροχέτευση των υγρών της περιοχής.

Με το πέρασμα των χρόνων μπορεί ακόμη να υπάρχει βλεφαρόπτωση, που σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολεύει μέχρι και την όραση ή δημιουργεί αίσθημα βάρους.
Τέλος κάποιες γυναίκες εμφανίζουν σακούλες κάτω από τα μάτια, οι οποίες μπορεί να είναι σακούλες λόγω υγρών που δεν παροχετεύονται ή σακούλες λίπους.

Για όλες αυτές τις δυσκολίες στην περιοχή των ματιών, υπάρχουν σήμερα θεραπείες , οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ανάλογα τις ανάγκες τις περιοχής.

Σίγουρα πάντως η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία.

Τι είναι η Μεσοθεραπεία;

Είναι η μέθοδος τοποθέτησης ουσιών-υλικών μέσα στο δέρμα, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο επάλειψης ουσιών επιφανειακά στην επιδερμίδα. Έτσι μπορούμε να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα να εξατομικεύουμε την τεχνική βασιζόμενοι στις ανάγκες του δέρματος. Ανάλογα με το πρόβλημα, η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι : ενυδάτωσης , λάμψης, σύσφιξης, αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, αναπλαστική, κατά των μαύρων κύκλων, των ρυτίδων κλπ.

Πόσα είδη Μεσοθεραπείας υπάρχουν;

Η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι Ετερόλογη ή Αυτόλογη.

Ετερόλογη είναι η Μεσοθεραπεία στην οποία χρησιμοποιούμε διάφορες ουσίες-υλικά  του εμπορίου, όπως Υαλουρονικό, Βιταμίνες κλπ, και η Αυτόλογη είναι αυτή στην οποία χρησιμοποιούμε υλικό από τον ίδιο μας τον οργανισμό, δηλαδή τα Αιμοπετάλια.

Τέλος, υπάρχει ή ενέσιμη Μεσοθεραπεία με χρήση βελόνας ή  Roller και η μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία.

Πως γίνεται η ενέσιμη Μεσοθεραπεία;

Γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας για μερικά λεπτά πριν, και η θεραπεία ξεκινά μετά από καλό καθαρισμό και χρήση αντισηπτικού. Χρησιμοποιούμε πολύ κοντές και λεπτές βελόνες, ώστε να περάσουμε το υλικό επιλογής μερικά χιλιοστά μέσα στο δέρμα. Συχνά χρησιμοποιείται και ειδικό πιστόλι Μεσοθεραπείας. Μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές, αλλά η πιο συνηθισμένη είναι η δημιουργία πομφών.

Πως γίνεται η μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία;

Στην μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία η μεταφορά των ουσιών της Μεσοθεραπείας γίνεται με την βοήθεια μηχανήματος που χρησιμοποιεί μικρορεύματα,  με εξειδικευμένη τεχνολογία. Σε κάποιους η μέθοδος είναι γνωστή ως Electroporation και σε άλλους σαν Transderm Mesotherapy. Για να γίνει η μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία, απαραίτητο να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία του δέρματος. Η προετοιμασία είναι ανάλογη του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιεί η Δερματολόγος, και μπορεί να ξεκινήσει στο σπίτι κάποιες μέρες πριν από την θεραπεία με ειδικά υλικά που θα σας συστήσει η Δερματολόγος, ή και την ίδια μέρα, αμέσως πριν την εφαρμογή της Μεσοθεραπείας.

Τι υλικά χρησιμοποιούνται;

Υπάρχει πληθώρα υλικών για χρήση, και αρκετές εταιρίες που διαθέτουν μεσοθεραπευτικά μίγματα.  Ανάλογα το πρόβλημα χρησιμοποιούμε και  το κατάλληλο υλικό. Έτσι για τους μαύρους κύκλους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Βιταμίνη C και  Πυρίτιο ,  για τις σακούλες λίπους κάτω από τα μάτια , Βιταμίνη C  και  Καφεΐνη, για την χαλάρωση και τις λεπτές ρυτίδες DMAE , Πυρίτιο , Βιταμίνη Β5, Συνένζυμο Q10 και Ferulic Acid, για την αφυδάτωση Υαλουρονικό οξύ και Βιταμίνη Ε. Υπάρχουν πάρα πολλά πρωτόκολλα που συνδυάζουν υλικά για να αντιμετωπισθούν μέχρι και τα ποιο σύνθετα προβλήματα.

Τι μπορεί να προσφέρει;

Με την ενέσιμη Μεσοθεραπεία έχουμε τα εξής οφέλη: Αρχικά ο μικροτραυματισμός που δημιουργείται από τους νυγμούς της βελόνας , δημιουργεί ερέθισμα για κινητοποίηση των μηχανισμών επούλωσης του οργανισμού και επομένως , έναρξη εργασιών ανάπλασης. Ταυτόχρονα με τις διεργασίες αυτές, ή έγχυση-τοποθέτηση υλικού μέσα στο δέρμα, κάνει κατά πολύ πιο αποτελεσματική την θεραπεία, σε σχέση με την παραδοσιακή επάλειψη υλικών στην επιδερμίδα. Η τοποθέτηση γίνεται στο βάθος του δέρματος, εκεί δηλαδή που λαμβάνουν χώρα όλες οι διαδικασίες αναπαραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, εκεί που πρέπει να ενισχύσουμε το δέρμα για την διόρθωση της αφυδάτωσης και για να δράσουμε αντιοξειδωτικά. Η μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία μπορεί να προσφέρει άμεσα λάμψη και λεύκανση του δέρματος , σταδιακή βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και να δράσει μακροπρόθεσμα αναπλαστικά, ενυδατικά και συσφικτικά. Εξαιρετική μετά το Καλοκαίρι, για την επανόρθωση του δέρματος από τις βλάβες που προκάλεσαν οι ελεύθερες ρίζες, σαν αποτέλεσμα ηλιοέκθεσης.

Κάθε πότε γίνεται η θεραπεία;

Αυτό εξαρτάται από το πρόβλημα του θέλουμε να διορθώσουμε και από παράγοντες όπως η φωτογήρανση, η ηλικία , το κάπνισμα κλπ. Είτε είναι προληπτική, είτε διορθωτική, η Μεσοθεραπεία είναι επαναλαμβανόμενη θεραπεία, συνήθως ανά μερικές εβδομάδες, για 3 με 4 φορές το χρόνο. Φυσικά η Δερματολόγος καθορίζει τόσο το υλικό, όσο και την συχνότητα επανάληψης  της θεραπείας. Θα μπορούσαμε να πούμε πάντως ότι για τον κάθε ένα από μας υπάρχει ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας.

Πως θα είναι το δέρμα μου μετά;

Αμέσως μετά την θεραπεία, και ανάλογα με την μέθοδο και με το υλικό που χρησιμοποιήθηκε , μπορεί να υπάρχει ερύθημα προσώπου που συνήθως υποχωρεί σε μια με δύο ώρες.  Μπορεί επίσης σαν συνέπεια των νυγμών να υπάρχει κάποια μελανιά που θα κρατήσει για δύο με τρεις μέρες, Συνήθως η χρήση Άρνικας σε κάψουλες δύο μέρες πριν και μέχρι δύο μέρες μετά την θεραπεία , ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες για εκχυμώσεις-μελανιές.

Τι είναι το Botox;

Πρόκειται για πρωτεΐνη (Βοτουλινική τοξίνη) που ο μηχανισμός δράσης της συνίσταται στον περιορισμό της  λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Έτσι αν στο πρόσωπο  δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη στατικές ρυτίδες, με την αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους, επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους. Στην περίπτωση που οι στατικές ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση του φαρμάκου δεν επιτρέπει την κίνηση των μυών, οδηγώντας σταδιακά σε λείανση και μείωση του βάθους τους. Είναι απόλυτα ασφαλής  μέθοδος εάν η εφαρμογή γίνει από Δερματολόγο.

Πως γίνεται η θεραπεία; 

Με την χρήση μικροσκοπικής βελόνας εγχέεται ελάχιστη ποσότητα φαρμάκου στα σημεία που έχει καθορίσει η Δερματολόγος με βάση τις ανάγκες του προσώπου. Η όλη διαδικασία κρατά 15-20 λεπτά και είναι σχετικά ανώδυνη η εφαρμογή.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσεις το Botox;

Η ιδανική ηλικία έναρξης ποικίλει από άτομο σε άτομο, μια και η δημιουργία των ρυτίδων δεν εξαρτάται μόνο από την  ηλικία, αλλά και από την ποιότητα του δέρματος, την διάπλαση των μυών του προσώπου και την κληρονομικότητα.

Τι είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Το Υαλουρονικό οξύ είναι γλυκοζαμινογλυκάνη. Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό, υπεύθυνο για την ενυδάτωση και τον όγκο του δέρματος.

Τι προκαλεί η έλλειψη του Υαλουρονικού οξέος από τον οργανισμό;

Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται, με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρυτίδων και τη μείωση του όγκου των ζυγωματικών και των χειλιών. Έτσι με την έλλειψή του, από φρέσκο, λαμπερό και ενυδατωμένο, το δέρμα γίνεται αφυδατωμένο και θαμπό . Το αποτέλεσμα είναι η όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου.

Πως χρησιμοποιείται στην αισθητική Ιατρική; 

Το ενέσιμο Υαλουρονικό, είναι γνωστό ως Filler διότι το χρησιμοποιούμε για το γέμισμα των ρυτίδων και την αποκατάσταση του όγκου στο πρόσωπο. Είναι η πιο ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία αποκατάστασης, που εξασφαλίζει ένα πάρα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Πρακτικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα φρύδια ώστε να ανασηκώσει το άνω βλέφαρο και να κάνει πιο νεανικό το βλέμμα και  στην περιοχή  των δακρύων όπως λέγεται, ακριβώς κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού. Αυτή είναι η περιοχή που αδειάζει πρώτη με το πέρασμα των χρόνων και ευθύνεται για την κούραση που βγάζει το πρόσωπο και την επιδείνωση στις σακούλες των ματιών.

Υπάρχει Filler Υαλουρονικού οξέως  (TeoxyanReidensity) που χρησιμοποιείται βαθιά πάνω από το οστό, και δίνει απίστευτα φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί πραγματικά πολύ. Τέλος μπορούμε να τονώσουμε τα ζυγωματικά με Υαλουρονικό οξύ  ώστε να αποκαταστήσουμε το νεανικό τρίγωνο στο πρόσωπο, που δίνει γωνίες και τραβάει το περίγραμμα.

Πότε βλέπουμε το αποτέλεσμα της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ;

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, αμέσως μετά την θεραπεία, και η διάρκειά του κυμαίνεται από 6 έως 12 μήνες.

Επειδή το Υαλουρονικό οξύ τραβά νερό στην περιοχή εφαρμογής του, μέχρι και εκατοντάδες φορές πάνω από το βάρος του, σταδιακά διορθώνει την όποια αφυδάτωση στην περιοχή.

Υπάρχουν παρενέργειες; 

Μετά την εφαρμογή ίσως να δημιουργηθούν εκχυμώσεις (μελανιές) και για αυτό το λόγο είναι χρήσιμο το gel  και οι κάψουλες Άρνικας. Κάποιες φορές μπορεί να δημιουργηθεί οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή για ένα 24ωρο.  Η εφαρμογή παγοκύστεων την πρώτη μέρα της εφαρμογής βοηθά τόσο στην αποφυγή των εκχυμώσεων όσο και του οιδήματος.

Τι άλλο πρέπει να ξέρω;

Σημαντικό ρόλο για την εξασφάλιση καλού αποτελέσματος και την αποφυγή παρενεργειών είναι να χρησιμοποιείται Υαλουρονικό οξύ από αξιόπιστες εταιρείες και να γίνεται η εφαρμογή από εκπαιδευμένο γιατρό. Πέρα από την γνώση της τεχνικής , φυσικά παίζει ρόλο και η αισθητική του  κάθε γιατρού.

Συνήθως όταν κάνουμε peelings, προστατεύουμε τα μάτια με βαζελίνη για να μην ερεθιστούν από τα διάφορα οξέα που χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν όμως τα νέας γενιάς Peelings σε μορφή gel  (Abalase Peelings), που μπορούν να εφαρμοστούν περιοφθαλμικά χωρία κανένα ερεθισμό.

Προηγείται ένα πολύ καλό ντεμακιγιάζ και στην συνέχεια ακολουθεί καθαρισμός- προετοιμασία με ειδικό exfolient, κάνοντας μασάζ για λίγα λεπτά. Εφαρμόζεται μετά το Gel  Peeling  περιοφθαλμικά, με απαλό κυκλικό μασάζ μέχρι να στεγνώσει, χωρίς να εξουδετερωθεί με νερό ή άλλα υγρά , όπως γίνεται στα κλασικά Peelings. Ακολουθεί εφαρμογή μάσκας ματιών για 20 λεπτά και τελειώνουμε με χρήση ενυδάτωσης και αντηλιακού.

Η θεραπεία κρατάει γύρω στα 20 λεπτά και μπορεί αμέσως μετά να συνδυαστεί με μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία. Το αποτέλεσμα είναι λάμψη και σύσφιξη στο δέρμα γύρω από τα μάτια. Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και την λεπτή ρυτίδωση. Μπορεί να επαναληφθεί σε 3 εβδομάδες, και για όσες φορές κρίνεται αναγκαίο.

Σημαντική σημείωση : Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού.

 

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μάσκες που μπορούν να εφαρμοστούν στα μάτια ανάλογα με τις ανάγκες φυσικά.

Μάσκες Διαμαντιών, Χρυσού, Κολλαγόνου, Αλόης κλπ. Φαίνεται όμως ότι η μάσκα χρυσού, βοηθάει απίστευτα την περιοχή των κάτω βλεφάρων, καθώς ενυδατώνει, καταπραΰνει και  βελτιώνει τους μαύρους κύκλους, κάνοντας μια μη ερεθιστική λεύκανση. Εφαρμόζονται μετά από καλό ντεμακιγιάζ,  τοποθετούνται για 20 λεπτά, και μπορούν να επαναλαμβάνονται κάθε 15 μέρες.

Η χρήση του μηχανήματος Endola,  δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι Ραδιοσυχνότητες-RF και το Low Light Laser, είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη, μόνο ένα αίσθημα θερμότητας μπορεί να υπάρχει. Πρόκειται για μία μάλλον απολαυστική θεραπεία.

Εφαρμόζεται η  κεφαλή στο δέρμα και το μηχάνημα κάνει μια ήπια αναρρόφηση. Κινούμε την κεφαλή με κατεύθυνση από το εσωτερικό του ματιού προς τα έξω και πάνω, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές  με ρυθμικότητα, ανάλογα με τις παραμέτρους που έχουμε βάλει στο μηχάνημα.

H θεραπεία κρατά είκοσι λεπτά και όταν ολοκληρώνεται, δεν υπάρχει κανένας ερεθισμός.

Η εφαρμογή των τεχνολογιών Endola, δεν έχει παρενέργειες αλλά καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση  σε άτομα που έχουν τάση ευρειαγγειών. Επαναλαμβάνεται κάθε 7 με 10 μέρες και για χρονικό διάστημα ανάλογο των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Προσφέρει άμεσα, αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία, σύσφιξη στην περιοχή, βελτίωση των λεπτών ρυτίδων του κάτω βλεφάρου και της γωνίας του ματιού-πόδι χήνας. Μειώνει σταδιακά τους μαύρους κύκλους, καθώς γίνεται ένα είδος λεμφικού μασάζ που κινητοποιεί την παροχέτευση των υγρών, αλλά και τις σακούλες των ματιών. Είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με τις ειδικές Μεσοθεραπείες για τα μάτια.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!


    Designed and Developed by JIT
    Top