Blog

Σεπτέμβριος 2018 – Νοέμβριος 2018 • Tεύχος 5o

Αγαπητές κυρίες & αγαπητοί κύριοι, Η γυναίκα σήμερα έχει μια πολύ σημαντική θέση στην κοινωνία.

Επαγγελματίας, μητέρα, σύζυγος, κι άλλους τόσους ακόμη ρόλους, που καλείται να παίξει με επιτυχία. Συμμετέχει στα κοινά,κατέχει ηγετικές θέσεις και γενικά προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις επαγγελματικές και τις προσωπικές της απαιτήσεις.

Ακριβώς το ίδιο κάνω και εγώ για πάνω από είκοσι χρόνια πουν ασκώ το επάγγελμα της Δερματολόγου. Υπηρετώ το επάγγελμά μου και προσπαθώ όσο πιο συχνά μπορώ να ρίχνω ματιές και στα δικά μου θέλω για την ζωή.

Η σύγχρονη εποχή, μας θέλει πάντα περιποιημένες και λαμπερές, ανεξάρτητα από τον φόρτο εργασίας ή τις οικιακές μας υποχρεώσεις. Είναι η εποχή της εικόνας, και όσο και αν δεν με αντιπροσωπεύει αυτή η φιλοσοφία, δεν παύει να με απασχολεί σαν γυναίκα και επαγγελματία που ασχολείται με την ομορφιά. Αποφεύγοντας κάθε υπερβολή και με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της κάθε μίας από εμάς, φροντίζω ότι προτείνω διορθωτικάστο πρόσωπο, να είναι «τόσο όσο» ακριβώς χρειάζεται, ώστε να μην γεμίζει ο κόσμος με γυναίκες με πλαστικό πρόσωπο. Για μένα, τίποτα καλύτερο από μια γυναίκα που μεγαλώνει αξιοπρεπώς και δείχνει υγιής, δεν φοβάται να φωτογραφηθεί, να γελάσει και να ζήσει την ζωή της με τον καλύτερο τρόπο.

Θα ήθελα σε αυτή την Φθινοπωρινή έκδοση του Newsletter του ιατρείου, να σας ενημερώσω για τα νέα δεδομένα πάνω στην χρήση της Βοτουλινικής τοξίνης, γνωστής ως BOTOX ή DYSPORT. Θα αναφερθώ στις ευεργετικές ιδιότητες του BOTOX στο δέρμα και τις νέες χρήσεις που μας λύνουν τα χέρια σε θέματα που πριν δεν μπορούσαμε εύκολα να αντιμετωπίσουμε. Τέλος θα προσπαθήσω να σας εξοικειώσω με ένα νέο όρο, αυτόν του MesoBotox.

Το ΒΟΤΟΧ (Βοτουλινική τοξίνη) αποτελεί παγκοσμίως το πιο γνωστό προϊόν για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και παραμένει εδώ και  δεκαετίες, πρώτο στις προτιμήσεις των γιατρών και των ασθενών.

Τι είναι η μέΘοδος MesoBotoX;

Όταν το ΒOTOX κυκλοφόρησε το 1989, ξεκινήσαμε να το χρησιμοποιούμε στην Αισθητική Ιατρική κυρίως περιοφθαλμικά. Καθώς  όμως η εμπειρία αυξάνεται και κλινικές μελέτες συνεχώς προστίθενται σχετικά με την Βοτουλινική τοξίνη, διαπιστώνουμε ότι ενώ έχουν  περάσει δεκαετίες από τότε που βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά, το ΒOTOX εξακολουθεί να είναι το πρώτο υλικό για την διόρθωση των ρυτίδων.

Από το ’89 μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει πάρα πολλές αλλαγές, όσον αφορά στην χρήση του. Έτσι ενώ αρχικά το χρησιμοποιούσαμε μόνο περιοφθαλμικά, στην συνέχεια επιτράπηκε η χρήση του στο μέτωπο και τον λαιμό και σιγά-σιγά  επεκτάθηκε, φτάνοντας να μιλάμε για το BOTOLIFT (έχω αναφερθεί σε αυτό σε προηγούμενο Newsletter: https://arnaderm.gr/face-botolift/), όπου εκτός από τα κλασικά σημεία, μπαίνει και στο κάτω βλέφαρο, την μύτη, το άνω
χείλος, το πηγούνι και γενικότερα στο περίγραμμα του προσώπου.

Κατά καιρούς, το ΒΟΤΟΧ έχει κατηγορηθεί για μη φυσικό αποτέλεσμα, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι πρώτο στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών που επιθυμούν νεανική εμφάνιση.

Γιατί να συμβαίνει αυτό;

Ο κύριος λόγος είναι το αποτέλεσμα λάμψης και νεότητας που δίνει στο πρόσωπο.

Πλέον, εκτός από την λάμψη και την νεανική φρεσκάδα στο πρόσωπο, η εμπειρία και έρευνες που έχουν γίνει, μας έχουν δείξει τι πρέπει να αποφεύγουμε κατά την χρήση του ΒΟΤΟΧ, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό, με διάρκεια και χωρίς παρενέργειες. Έτσι πλέον μελετάμε το πρόσωπο και επιλέγουμε την δόση και τα σημεία έγχυσης, χωρίς να είμαστε προσκολλημένοι σε πρωτόκολλα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι γιατροί πειραματιζόμαστε στα ιατρεία μας αλλά ότι οφείλουμε να ενημερωνόμαστε για τα νέα δεδομένα και να εκπαιδευόμαστε στις νέες χρήσεις της Βοτουλινικής τοξίνης, ώστε να μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με την μικρότερη δυνατή δόση. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και επομένως ο γιατρός ανάλογα με την εμπειρία του φυσικά, αποφασίζει πόσες μονάδες Βοτουλινικής τοξίνης θα βάλει και σε ποια σημεία.

Γνωρίζατε ότι το ΒΟΤΟΧ είναι ένα ισχυρό σμηγματορυθμιστικό και αντιιδρωτικό;

Κι όμως, στα πιο advance ιατρεία, χρησιμοποιείται σε ειδικές αραιώσεις για την καταπολέμηση της λιπαρότητας. Ταυτόχρονα με την σμηγματορύθμιση δίνει και ένα effect σύσφιξης, που κάνει πλέον την χρήση της Βοτουλινικής τοξίνης ένα πραγματικό πολυεργαλείο για το ιατρείο. Το υλικό εγχέεται είτε μόνο στα σημεία με έντονη σμηγματόρροια, ή και σε ολόκληρο το πρόσωπο. Η χρήση του πάντως σε όλο το πρόσωπο είναι εξαιρετικά ευεργετική ειδικά για τα άτομα με έντονη
εφίδρωση προσώπου, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες στην κλιμακτήριο ή την εμμηνόπαυση. Δεν χρειάζετα πλέον να φοβάστε ότι ο  ιδρώτας στο πρόσωπο θα χαλάσει το μακιγιάζ σας !

Το MesoBotox γνωρίζετε τι είναι;

Τελευταία όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για την Μεσοθεραπεία με BOTOX. Χρόνια τώρα προσπαθούσα να εξηγήσω σε γυναίκες και άντρες που ήθελαν να κάνουν BOTOX, ότι πρέπει να μην είμαστε υπερβολικοί στην εφαρμογή του, καθώς σε πάρα πολλά περιστατικά η εφαρμογή ενός πολύ δυνατού BOTOX, με σιδερωμένο μέτωπο και έντονη λάμψη στο άνω μισό του προσώπου, έβγαζε μια δυσαρμονία με το κάτω μισό, που μπορεί να είχε χαλάρωση και έμοιαζε μουντό σε σχέση με την περιοχή που είχε εφαρμοστεί το BOTOX.  Τώρα πιά μπορούμε να δώσουμε λάμψη και νεανικότητα στο πρόσωπο συνολικά. Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από το πρόσωπο που μοιάζει λαμπερό και φυσικό.

Για τους ίδιους λόγους, εκφράζω τον ενθουσιασμό μου για το MesoBotox, καθώς πλέον μπορούμε με απίστευτη ασφάλεια, να  εξασφαλίσουμε την αρμονία μεταξύ προσώπου και λαιμού. Δεν χρειάζεται να κρύβεται τον λαιμό σας! Νιώστε επιτέλους την ελευθερία του να δείχνετε λαιμό και μπούστο, μια και το MesoBotox, ήρθε για να μας λύσει τα χέρια!

Στο MesoBotox, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Βοτουλινική τοξίνη είτε μόνη της, σε ειδική αραίωση φυσικά, είτε σε συνδυασμό με άλλα μεσοθεραπευτικά υλικά. Οι συνδυασμοί είναι προς όφελος τους δέρματος, αναφορικά με το άμεσο αποτέλεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, καθώς η Βοτουλινική τοξίνη μπορεί να συνδιαστεί με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό και αμινοξέα. Έτσι πέρα από την άμεση δράση της μεσοθεραπείας, υπάρχει και μια ισχυρή αντιγηραντική δράση που καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος.

Δύο από τους πολλούς συνδυασμούς MesoBotox, τους οποίους έχω τεστάρει και έχω λατρέψει για τα αποτελέσματά τους, είναι:

1. Το Jalubotox, που είναι συνδυασμός ΒΟΤΟΧ με Jalupro (μίγμα  αμινοξέων με μη διασταυρωμένο υαλουρονικό χαμηλού μοριακού βάρους).

2. Συνδυασμός ΒΟΤΟΧ με NCTH-HA (μίγμα αμινοξέων, βιταμινών, συνενζύμων, αντιοξειδωτικών και μη διασταυρωμένου υαλουρονικό οξύ).

Το μίγμα εγχέεται με την μορφή μικροπομφών, σε πρόσωπο, λαιμό, μπούστο ή και τα χέρια. Ανάλογα με το πρόβλημα και το υλικό που χρησιμοποιούμε, το MesoBotox βελτιώνει την λεπτή ρυτίδωση τύπου τσιγαρόχαρτου, εξαφανίζει την ρυτίδωση του κάτω βλεφάρου, προσφέρει σύσφιξη, ανάπλαση, ενυδάτωση, σμηγματορύθμιση, και γενικά δίνει μια λαμπερή νεανική όψη.

Συνήθως γίνεται μία θεραπέια κάθε 2-3 μήνες, αν και αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο, καθώς κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικές ανάγκες και κάθε άτομο διαφορετικές επιθυμίες για το πρόσωπό του. Επίσης η διάρκεια του αποτελέσματος ποικίλει από άτομο σε άτομο, αλλά και ανάλογα με την εποχή, την αραίωση κλπ.

Σας προσκαλώ να δοκιμάσετε την νέα γενιά μεσοθεραπειών βασισμένες στις εντυπωσιακές ιδιότητες της Βουτουλινικής τοξίνης. Από την πρώτη θεραπεία θα μείνετε απίστευτα ικανοποιημένοι!!

Designed and Developed by JIT
Top