Blog

5 Μύθοι Περιποίησης που πρέπει να ξεπεράσετε

Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται τόσο συχνά, όσο χρειάζεται για να μην είναι λιπαρά. Για τον καθένα επομένως είναι διαφορετικός ο χρόνος που απαιτείται. Αλλά για όλους εσάς που κινήστε μέσα στην πόλη ή οδηγείτε μηχανή, το συχνό λούσιμο αφαιρεί τους ρύπους, κάτι που είναι απαραίτητο για την υγεία της τρίχας. Για όσους παρατηρούν τριχόπτωση, να γνωρίζετε ότι, οι τρίχες που έχουν προγραμματιστεί να πέσουν, θα πέσουν είτε λουστείτε είτε όχι. Θα τις βρείτε στην μπανιέρα, την χτένα, το πάτωμα και τα σεντόνια σας. Λουστείτε να είναι καθαρά και υγιή τα μαλλιά σας. Αν τα μαλλιά είναι μακριά ή σγουρά, σίγουρα χρειάζεται μαλακτικό για να μην σπάνε οι τρίχες στο χτένισμα, αλλά να τα ξεβγάζετε πάρα πολύ καλά μετά την χρήση του μαλακτικού.

Το αν θα δημιουργηθούν ή όχι ουλές εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Και από το πόσο επιθετικοί είσαστε στο ξύσιμο, αλλά και από το είδος της Ακμής. Στην έντονα φλεγμονώδη και κυστική Ακμή, μπορεί να μείνουν σημάδια ακόμη και αν δεν τα πειράζετε. Για αυτό και λέμε ότι πρέπει εγκαίρως να ξεκινάει η θεραπεία της Ακμής, ώστε να μην αφήνουμε τον χρόνο να δημιουργεί σημάδια στο πρόσωπό σας. Επίσης όταν κάνετε αγωγές που ερεθίζουν ή ευαισθητοποιούν το δέρμα, τότε σπάζοντας τα σπυράκια αυξάνετε τις πιθανότητες να δημιουργήσετε ουλές. Τέλος, το να πειράζετε τα σπυράκια σας είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει επιμόλυνση και να επιδεινώσει την Ακμή σας.

Τα χέρια μας είναι ο κύριος τρόπος μεταφοράς μικροβίων και ιών και κατά συνέπεια απαιτείται καθαριότητα, αλλά με σύνεση ώστε να μην χαλάσει ο επιδερμικός φραγμός του δέρματος. Σίγουρα το να πλένει κανείς συχνά τα χέρια δεν είναι συνετό, εκτός εάν οι συνθήκες το απαιτούν. Το είδος της εργασίας πολλές φορές απαιτεί συχνό πλύσιμο των χεριών. Αλλά και στην εποχή του κορωνοιού, επίσης τα χέρια χρειάζονται συχνό πλύσιμο. Απλά υιοθετήστε μετά το πλύσιμο την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας που θα προστατέψει το δέρμα από το έκζεμα και εσάς από τον κνησμό.

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο και για την προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, αλλά και για λόγους αντιγήρανσης. Η χρήση του πρέπει να αφορά κάθε εποχή και να μην περιορίζεται στο Καλοκαίρι. Αν έχετε παρατηρήσει σπυράκια μετά από χρήση αντηλιακού, μπορεί το αντηλιακό να σας έχει προκαλέσει αντίδραση, οπότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε μάρκα και να προμηθευτείτε αντηλιακό από φαρμακείο. Μπορεί όμως απλά να χρησιμοποιείτε αντηλιακό που δεν ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα ή δέρμα με τάση Ακμής, πρέπει να χρησιμοποιείται λεπτόρρευστα αντηλιακά τύπου fluid ή oil free.

Η αλήθεια είναι ότι οι μύκητες σχετίζονται με την υγρασία και την αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά όχι με τον τρόπο που μερικοί νομίζουν. Για παράδειγμα τα νύχια και τα μεσοδακτύλια διαστήματα μπορεί να αποκτήσουν μύκητες λόγω της χρήσης κλειστών υποδημάτων για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα με πόδια ιδρωμένα, και όχι επειδή κάποιος συνηθίζει να κάνει ντους κάθε μέρα ή δύο φορές την ημέρα. Αντιθέτως, άτομα που ιδρώνουν πολύ είτε λόγω Καλοκαιριού, έντονης άθλησης, εργασίας χειρωνακτικής κλπ, αν δεν κάνουν ντους, κινδυνεύουν να αναπτύξουν μικροβιακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Να κάνετε ντους καθημερινά, αλλά φροντίστε να σκουπίζεστε παντού καλά.

Designed and Developed by JIT
Top