Blog

IPL Τεχνολογία Αποτρίχωσης

Το IPL (Intense Pulsed Light ή αλλιώς Έντονο Παλμικό Φως) είναι μία τεχνολογία με πολλαπλές εφαρμογές. Πολλοί συγχέουν το IPL με  Laser. H μόνη ομοιότητα που έχει με το Laser είναι ότι και τα δύο χρησιμοποιούν φωτεινή ενέργεια για δράση στον ιστό στόχο.

Το IPL (Intense Pulsed Light ή αλλιώς Έντονο Παλμικό Φως) είναι μία τεχνολογία με πολλαπλές εφαρμογές. Πολλοί συγχέουν το IPL με  Laser. H μόνη ομοιότητα που έχει με το Laser είναι ότι και τα δύο χρησιμοποιούν φωτεινή ενέργεια για δράση στον ιστό στόχο.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο τεχνολογίες είναι το είδος της φωτεινής ενέργειας που χρησιμοποιούν. Στην αποτρίχωση για παράδειγμα, το Laser  Αλεξανδρίτη εκπέμπει μία έντονη, μονοχρωματική και εστιασμένη δέσμη φωτός με μήκος κύματος στα 755nm και το Laser Nd-Yag στα 1064.

Αντίθετα το IPL παράγει μία δέσμη φως ευρέως φάσματος σε διαφορετικά μήκη κύματος μεταξύ των 500nm και των 1200nm. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με το φίλτρο που θα χρησιμοποιηθεί, θα διοχετεύσει την φωτεινή ενέργεια  και διαφορετικό ιστό στόχο. Έτσι άλλο φίλτρο θα χρησιμοποιηθεί στην ανοιχτόχρωμη, ξανθιά τρίχα, άλλη στην μαύρη, άλλο φίλτρο για να κάνει φωτοανάπλαση, άλλο για αγγειακές βλάβες, άλλο για πανάδες και άλλο για την αντιμετώπιση διαταραχών στα νύχια.

Δηλαδή το IPL είναι ένα πολυμηχάνημα με ενσωματωμένο σύστημα ψύξης, που η δράση του δεν είναι εστιασμένη, αλλά αντίθετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές εφαρμογές.  Έτσι θα ακούσετε για φωτοανάπλαση, εννοώντας την αντιγήρανση με IPL ή φωτόλυση για την αποτρίχωση με IPL κλπ.

Είναι απαραίτητο να ξυρίσετε την περιοχή στην περιοχή που θα εφαρμοστεί το IPL,  γιατί πρέπει να υπάρχει απόλυτη εφαρμογή της κεφαλής του «φλας» στο δέρμα.

Αρχικά το IPL θα πρέπει να εφαρμοστεί σε ξυρισμένη περιοχή. Στην συνέχεια σχεδιάζουμε τις περιοχές εφαρμογής και απλώνουμε τζελ, σαν αυτό που χρησιμοποιούν στο μηχάνημα των υπερήχων. Θα φορέσετε μεταλλικά γυαλιά που κρύβουν τα μάτια, ώστε να μην βλέπετε το φως που βγαίνει από την κεφαλή του «φλας», καθώς είναι πάρα πολύ δυνατό.

Στην συνέχεια η κεφαλή, που στην ουσία είναι ορθογώνιος κρύσταλλος, εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα και διοχετεύει την φωτεινή ενέργεια στον στόχο, που είναι η τρίχα και ο θύλακάς της. Η ενέργεια αυτή μετατρέπεται σε θερμότητα που δρα στα αγγεία του τριχικού θυλάκου και έτσι χάνεται η επαφή της τρίχας με την ρίζα της. Το IPL δεν εξαχνώνει την τρίχα, για αυτό και θα δείτε την απόπτωση των τριχών σιγά σιγά, μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες.

Η επανάληψη της συνεδρίας γίνεται με βάση τον κύκλο της τρίχας. Ο κύκλος της τρίχας είναι διαφορετικός ανάλογα με την περιοχή του σώματος , αλλά συνήθως στις 4το πολύ 6 εβδομάδες πρέπει να επαναλάβουμε την θεραπεία.

Το IPL δεν δίνει αποτελέσματα το ίδιο γρήγορα όπως για παράδειγμα το Laser Αλεξανδρίτη. Είναι όμως πολύ αποτελεσματική επιλογή σε σκουρόχρωμους φωτότυπους, σε μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα και σε τρίχα πολύ ανοιχτόχρωμη. Επίσης είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος στο πρόσωπο, σε σχέση με τα Laser που μακροπρόθεσμα μπορεί και να επιδεινώσουν την τριχοφυΐα.
Τέλος, εκτός από την περιοχή εφαρμογής του IPL και την ύπαρξη η όχι ορμονικών διαταραχών, ο συνολικός αριθμός συνεδριών, εξαρτάται και από ιδιοσυγκρασιακούς παράγοντες.

Τα αποτελέσματα μπορεί να καθυστερούν κάπως με το IPL, αλλά είναι μόνιμα και γι αυτό δεν χρειάζεται το “επαναληπτικό” που συχνά ακούμε, μια φορά τον χρόνο. Εξαίρεση είναι το πρόσωπο, που είναι μια ορμονοεξαρτώμενη περιοχή και ανάλογα με το ορμονικό προφίλ της κάθε γυναίκας, θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να υποτροπιάσει μετά από χρόνια.

Είναι απόλυτα ανώδυνη θεραπεία. Μπορείτε κυριολεκτικά να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο για να χαλαρώσετε ακούγοντας μουσική ή και να κοιμηθείτε.

Αποφύγετε άμεση έκθεση στον ήλιο, ερεθιστικά προϊόντα ή θεραπείες  για το δέρμα, τα πολύ εφαρμοστά ρούχα και στο ντους σας την χρήση σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια.

Η τεχνολογία IPL είναι πολύ ελκυστική, ειδικά για τα άτομα που δεν αντέχουν τον πόνο καθώς είναι μια απόλυτα ανώδυνη εφαρμογή. Επίσης είναι η μόνη επιλογή για τις ανοιχτόχρωμες-ξανθιές τρίχες. Αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης μετά το Καλοκαίρι που δέρμα είναι μαυρισμένο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν Laser. Τέλος η περιοχή του προσώπου, που πραγματικά είναι γρίφος για κάθε τεχνολογία αποτρίχωσης, ίσως έχει πιο ασφαλή αποτελέσματα με το IPL σε σχέση με τα Laser.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top