Blog

Ιούνιος 2020 – Αύγουστος 2020 • Τεύχος 11o

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Μετά από μια δύσκολη περίοδο για όλους, περνάμε σιγά σιγά στους κανονικούς ρυθμούς μας. Το Καλοκαίρι είναι εδώ, και οφείλουμε όλοι να βρούμε τους εαυτούς μας. Να απολαύσουμε την ευεξία που ήλιος μας προσφέρει, την θάλασσα και γενικά να γυρίσουμε στις καλοκαιρινές μας συνήθειες.

Στο Newsletter αυτό, θα ήθελα να σας θυμίσω πως μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα με ασφάλεια. Πως να περιποιηθείτε το δέρμα αλλά και τα μαλλιά σας σε αυτή την απαιτητική περίοδο.


Ήλιος

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνηθίζω να θυμίζω στους παλιούς φίλους και να ενημερώνω τους νέους φίλους των υπηρεσιών του ιατρείου, ότι ο ήλιος μπορεί να είναι φίλος, αλλά και εχθρός μας. Αν ξεχνούμε ή αδιαφορούμε για τους κανόνες προστασίας από τον ήλιο, στο τέλος θα πληρώσουμε άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, την απερίσκεπτη στάση μας.

 1. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες 12.00 με 16.00 καθώς αυτές τις ώρες οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στο δέρμα και η ακτινοβολία φτάνει στο μέγιστο επίπεδό της.
 2. Φορέστε αντηλιακό καθημερινά, και μέσα στο αυτοκίνητο. Δοκιμάστε αντιλαϊκά σπρέι που μπορούν να ανανεωθούν πάνω από το μακιγιάζ χωρίς να χρειάζεται να το απλώσετε. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την δημιουργία φαγεσώρων που οδηγούν σε Ακμή. Υπέροχη λύση είναι τα αντηλιακά με χρώμα, ώστε να αποφύγετε την χρήση πολλών προϊόντων στο δέρμα. Ανανεώσετε το αντηλιακό σας ανά 2-3 ώρες.
 3. Φορέστε αντηλιακό στην παραλία και ανανεώστε το κάθε φορά που βγαίνετε από την θάλασσα. Ειδικά για εσάς που κάνετε σπορ στην θάλασσα, απαιτείται η χρήση ειδικών αντηλιακών που να είναι water resistant. Αλλά και οι υπόλοιποι κάνοντας χρήση αυτών των αντηλιακών, θα μπορείτε να είστε περισσότερη ώρα στην θάλασσα υπό αντηλιακή προστασία. Για εσάς που προτιμάτε φυσικά προϊόντα, ζητήστε βιολογικά αντηλιακά, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και στα μαλλιά σας. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για την προστασία των μαλλιών. Ο ήλιος αφυδατώνει τα μαλλιά και ξεβάφουν γρήγορα.
 4. Φορέστε καπέλο. Βρείτε το καπέλο που ταιριάζει στο δικό σας look, και χρησιμοποιείστε το στην παραλία, μέσα στην θάλασσα, αλλά και στις βόλτες σας στην πόλη.
 5. Φορέστε γυαλιά. Και τα μάτια χρειάζονται προστασία. Για εσάς που έχετε ευαίσθητα μάτια στο θαλασσινό νερό, χρησιμοποιήστε τα ειδικά για γυαλιά θαλάσσης.
 1. Φορέστε T-shert, παρεό και καπέλο για να κάνετε βόλτα στην παραλία και για να παίξετε ρακέτες.
 2. Μην κάνετε ηλιοθεραπεία. Ο ήλιος είναι ο κύριος παράγοντας πρώιμης γήρανσης. Αν αγαπάτε το μαύρισμα, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε τα self tan προϊόντα. Η υπερβολή έκθεσης στον ήλιο, θα οδηγήσει στο μέλλον σε καρκίνο του δέρματος. Το ίδιο ισχύει και για το Solarium.
 3. Κάθε φορά που βγαίνετε από την θάλασσα, θα ήταν ιδανικό να κάνετε ένα ντους και να χτενίσετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά. Μην τα αφήνετε να μπερδεύονται γιατί μετά στο χτένισμα σίγουρα πολλές τρίχες θα σπάσουν.
 4. Να πίνετε πολύ νερό όσο είστε στην παραλία. Η ζέστη και ο ιδρώτας αφυδατώνουν τον οργανισμό και το δέρμα σας.

Θάλασσα

Μεγάλη αγάπη για μας τους Έλληνες η θάλασσά μας, που άλλοι την χαίρονται κολυμπώντας και άλλοι κάνοντας θαλάσσια σπορ.

Όμως το θαλασσινό νερό δεν είναι φιλικό για τα περισσότερα δέρματα. Δύο τρία πραγματάκια μόνο πρέπει να κάνετε και θα μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς προβλήματα.

 1. Όσο είστε μέσα στο νερό να φοράτε αντηλιακό.
 2. Κάντε ντουζ αμέσως μόλις βγείτε από την θάλασσα και απλώστε το αντηλιακό σας, ακόμη κι αν πρόκειται να καθίσετε κάτω από ομπρέλα.
 3. Επιστρέφοντας στο σπίτι απλώστε ενυδατική κρέμα σώματος. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία after sun προϊόντων.
 4. Κάντε μάσκα ενυδάτωσης στα μαλλιά σας.

Dr. Δέσποινα Αρναούτογλου
Kλινική Δερματολόγος
Κάτοχος Master Αισθητικής Ιατρική

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο του ιατρείου :
2109637617, για να ενημερωθείτε και να κλείσετε ραντεβού

Γεωργίου Γεννηματά 24 – Άνω Γλυφάδα

E-mail: info@arnaderm.gr

Τηλέφωνο: 210 – 96 37 617

Designed and Developed by JIT
Top