Blog

Deso sculpture treatment: Ενέσιμη Λιπόλυση

Αντιμετώπισε ψωμάκια, διπλοσάγονο και τα μαξιλαράκια στα πλαϊνά του κορμού με έγχυση λιποδιαλυτικού κατ’ ευθείαν μέσα στο λίπος.

Όχι, η Deso sculpture treatment ή αλλιώς Intralipotherapy δεν είναι Μεσοθεραπεία. Είναι μια μη Χειρουργική μέθοδος λιπόλυσης.

Το υλικό τοποθετείται βαθύτερα απ’ ότι μια Μεσοθεραπεία, απ’ ευθείας δηλαδή στον λιπώδη ιστό. Δεν χρειάζονται οι πολλαπλοί νυγμοί της Μεσοθεραπείας, παρά μόνο 2-6 σημεία εισόδου ανάλογα με την περιοχή που πρόκειται να εφαρμοστεί.

Χρησιμοποιείται διάλυμα της οικογένειας του Δεοξυχολικού οξέος, σε άλλους γνωστό με το σύγχρονο όνομά του Desobody/face ή με το παλαιότερο Aqualyx. To υλικό έχει ισχυρή λιπολυτική δράση και είναι βραδείας απελευθέρωσης, γεγονός το οποίο οδηγεί σε ελάχιστες παρενέργειες και άμεσα αποτελέσματα. Η δραστική αυτή ουσία ουσιαστικά προκαλεί αστάθεια του κυτταρικό φράγματος, με αποτέλεσμα ρήξη και απελευθέρωση λιπαρών οξέων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο λιποκύτταρο. Τα κυτταρικά κατάλοιπα απομακρύνονται διαμέσου της άμυνας του σώματος και τα μη συνδεδεμένα λιποκύτταρα μεταβολίζονται και μετατρέπονται σε ενέργεια.

Σε ενήλικες γυναίκες και άνδρες με εντοπισμένο λίπος, που δεν υποχωρεί με δίαιτα και άσκηση. Ακόμη απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν μπορούν, ή δεν επιθυμηθούν να ασκηθούν, που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν πρόγραμμα διατροφής, αλλά θα ήθελαν να απαλλαχτούν από ψωμάκια, σωσίβιο στην κοιλία, διπλοσάγονο κ.λπ.

Αρχικά προσθέτουμε σε κάθε μπουκαλάκι Desobody/face Xylocaine σε αναλογία που να μην δημιουργεί ιζήματα.

Στην συνέχεια γίνεται πολύ καλός καθαρισμός της περιοχής με αντισηπτικό.  Ακολουθεί  η εφαρμογή του υλικού με την βοήθεια εύκαμπτης, ατραυματικής κάνουλας, που τοποθετείται μέσα στον λιπώδη ιστό. Με την τεχνική βεντάλιας και με την κάνουλα σε οριζόντια θέση, γίνεται έγχυση του υλικού. κατά την έξοδο της κάνουλας και όχι κατά την είσοδο. Συνήθως χρειάζονται δύο έως έξι σημεία εισόδου, ανάλογα την περιοχή. Τελειώνοντας, καθαρίζουμε πάλι με αντισηπτικό και καλύπτουμε τα σημεία εισόδου της κάνουλας με γάζες για να αποφευχθεί επιμόλυνση της περιοχής.

Θα υπάρχει μια ερυθρότητα στην περιοχή έγχυσης ή και εκχυμώσεις στα σημεία εισόδου. Αίσθημα νυγμών ή και αίσθημα βάρους , ανάλογο με αυτό που νιώθουμε μετά από πολύ έντονη άσκηση.

Χρειάζεται αρχικά προστατέψετε την περιοχή από μολύνσεις.

Καλό είναι να φοράτε καθαρά ρούχα και όχι πολύ στενά και ίσως να αποφύγετε πολύ κοντά φορέματα ή σορτσάκια, σαν μια ακόμη μέθοδο προστασίας από επιμολύνσεις.

Για 12 περίπου ώρες μετά την συνεδρία καλό θα ήταν να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και πηγές θερμότητας, όπως σάουνα, ηλιοθεραπεία κ.λ.π.

Τις επόμενες ώρες και μέρες μετά την συνεδρία, μπορεί να παρουσιαστεί οίδημα στην περιοχή και πόνος, αν και δεν είναι συχνές παρενέργειες.

Γενικά μεταξύ των συνεδριών χρειάζεται άσκηση, σωστή διατροφή και να πίνετε πολύ νερό.

Η θεραπεία καλό είναιι να επαναλαμβάνεται κάθε 3 με 4 εβδομάδες. Όσον αφορά στον  αριθμό των συνεδριών, είναι φυσικά διαφορετικός από άτομο σε άτομο, αλλά συνήθως για ένα μέτριο πρόβλημα χρειάζονται 4 με 5 συνεδρίες

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από πρώτες τρεις εβδομάδες. Πρόκειται για εντυπωσιακά γρήγορα αποτελέσματα και φυσικά ενισχύονται με κάθε επανάληψη.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε γλουτούς, ψωμάκια, γόνατα, κοιλιά και στα πλαϊνά σωσίβια στην κοιλιά. Στο διπλοσάγονο, τους βραχίονες, τις περιοχές συσσώρευσης λίπους κάτω από το σουτιέν και τέλος σε ψευδογυναικομαστία στους άντρες.

Ο λιπώδης ιστός δεν παρουσιάζει σχεδόν καθόλου αισθητικότητα και για αυτό η θεραπεία είναι με το Aqualyx, είναι στην ουσία ανώδυνη. Άλλωστε προσθέτουμε τοπικό αναισθητικό, για πραγματική  εξάλειψη του πόνου.

Όταν η μέθοδος εφαρμόζεται από πιστοποιημένο γιατρό Δερματολόγο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  Αν δεν εφαρμοστεί σωστά η μέθοδος και  γίνει η έγχυση επιφανειακά και όχι στο λιπώδη ιστό, τότε μπορεί να υπάρξουν έντονα οιδήματα, και πόνος που υποχωρούν με παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη και κρύες κομπρέσες, ή σπάνια και νεκρώσεις.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top