Blog

Αποτρίχωση για γυναίκες (Laser Alexandrite Candela)

Αποτρίχωση με Laser  Alexandrite για δέρμα  λείο και απαλό σαν βελούδο. Μόνιμη, ανώδυνη και ασφαλής μέθοδος απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Το laser Alexandrite εκπέμπει μονοχρωματικό φως σε μήκος κύματος 755nm.  Το φως αυτό, εκπέμπεται ελεγχόμενα από τη συσκευή μέσα από μια πολύ λεπτή οπτική ίνα και απορροφάται από την μελανίνη των κυττάρων του θυλάκου της τρίχας. Τέλος το μηχάνημα χρησιμοποιεί ψυκτικό το οποίο ψεκάζει συνδυαστικά με τον κάθε παλμό του Laser, ελαχιστοποιώντας το αίσθημα του πόνου.

Υπάρχουν πολλά ήδη Laser , όπως επίσης και πολλά μηχανήματα που τα βαφτίζουν Laser χωρίς να είναι. Για αποτρίχωση, το πιο γρήγορο, ασφαλές και με το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, είναι το Laser Alexandritie

Πρακτικά μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή στο σώμα.  Εξαιρετικά γρήγορο είναι το αποτέλεσμα σε μασχάλες, μπικίνι και πόδια. Ακόμη μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, χέρια, κοιλία , μέση και  γλουτούς

Πρέπει να έχετε αποφύγει για τουλάχιστον ένα μήνα, μεθόδους αποτρίχωσης που καθυστερούν την ανάπτυξη της τριχοφυΐας  πχ  κερί,  αλλά και πρόσφατο μαύρισμα από τον ήλιο, Solarium ή κρέμες μαυρίσματος. Μία δύο μέρες πριν την θεραπεία πρέπει να έχει γίνει ξύρισμα- ψαλίδισμα των τριχών, ώστε το laser να δράσει κατ’ ευθείαν στην ρίζα της τρίχας και όχι στο ελεύθερο άκρο της.

Την ημέρα της συνεδρίας  σχεδιάζουμε τετράγωνα με λευκό μολύβι, μέθοδος που μας βοηθά να είμαστε σίγουροι ότι έχει γίνει σάρωση όλων των περιοχών, και καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, απαιτείται χρήση ειδικών προστατευτικών γυαλιών. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας, το δέρμα είναι απαλό και λείο. Κάποιες τρίχες μπορεί  όμως να φαίνονται μέσα στα τριχοθυλάκια. Πρόκειται για  “καρβουνιασμένες”τρίχες που θα αποβληθούν σε 15 περίπου ημέρες.

Η επανάληψη της συνεδρίας γίνεται με βάση τον κύκλο της τρίχας. Ο κύκλος της τρίχας είναι διαφορετικός ανάλογα με την περιοχή του σώματος, αλλά συνήθως στις 4, το πολύ 6 εβδομάδες πρέπει να επαναλάβουμε την θεραπεία. Στόχος μας, η εφαρμογή του Laser να γίνεται στην αναγενή φάση της τρίχας, όπου τα μελανινοκύτταρα είναι πολύ περισσότερα, η απορρόφηση  μεγαλύτερη κι η θεραπεία πολύ πιο αποτελεσματική.

Το Laser Alexandrite είναι η μέθοδος με το πιο γρήγορο αποτέλεσμα, σε σύγκριση με κάθε άλλη μέθοδο ή μηχάνημα. Το πρόσωπο είναι η περιοχή με την πιο αργή ανταπόκριση στο Laser, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλο μέθοδο αποτρίχωσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρόσωπο είναι μια ορμονοεξαρτώμενη περιοχή και για αυτό χρειάζονται αρκετές συνεδρίες.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και γι αυτό δεν χρειάζεται το “επαναληπτικό” που συχνά ακούμε, μια φορά τον χρόνο. Το Laser αποτρίχωσης έχει θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα, με εξαίρεση τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως πρόσωπο, θηλές, χέρια, που καθυστερούν κάπως.

Είναι η πιο σύγχρονη , ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος  μόνιμης αποτρίχωσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε  γυναίκες και άνδρες και μάλιστα από την έναρξη της εφηβείας. Μετά την  θεραπεία, οι τρίχες έχουν εξαχνωθεί- εξαφανιστεί  και το δέρμα είναι λείο και απαλό. Είναι η μέθοδος αποτρίχωσης με τα γρηγορότερα αποτελέσματα. Έτσι ανάλογα με την ένταση και το χρώμα της τρίχας και του δέρματος , μπορεί να έχουμε μόνιμη αποτρίχωση στα πόδια σε τρεις συνεδρίες.

Η μέθοδος δεν αφορά περιοχές με λευκές τρίχες,  ξανθιές τρίχες, καθώς και τις περιπτώσεις μεμονωμένων τριχών, όπως συμβαίνει κάποιες φορές στο πηγούνι. Για αυτό πριν την έναρξη της θεραπείας η γιατρός παίρνει ιατρικό ιστορικό. Κατ αρχήν για να επιβεβαιώσει αν το  είδος της τριχοφυΐας επιτρέπει να εφαρμοστεί επιτυχημένα το laser, αλλά κυρίως, διότι υπάρχουν νοσήματα τα οποία αποτελούν αντένδειξη ή νοσήματα στα οποία πρέπει να εφαρμοστεί το Laser με χαμηλότερες εντάσεις.

Είναι τεράστιας σημασίας το να απευθύνεστε σε εξειδικευμένο γιατρό για αυτή την θεραπεία, καθώς μπορεί να  οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα ή και ανεπιθύμητες ενέργειες, ο χειρισμός του laser από άτομα που δεν έχουν την γνώση αλλά και την υπευθυνότητα για να κάνουν χρήση ιατρικών μηχανημάτων. Για παράδειγμα, η χρήση  λανθασμένων παραμέτρων μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα, ή ενεργοποίηση Λεύκης. Αυτά είναι μόνο  δύο παραδείγματα, που δείχνουν πόσο απαραίτητο είναι το ιατρικό ιστορικό πριν την εφαρμογή, αφού με βάση αυτό αποφασίζονται οι παράμετροι που θα δώσουν με ασφάλεια, το καλύτερο αποτέλεσμα, στον πιο σύντομο χρόνο.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top