Blog

Αποτρίχωση για άντρες (Laser Alexandrite Candela)

Η λεία επιδερμίδα χωρίς την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, δεν είναι πλέον προνόμιο των γυναικών. Το Laser Alexandrite θα σας ενθουσιάσει, καθώς με λίγες μόνο συνεδρίες θα ξεχάσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες από το σώμα σας

Το laser Alexandrite εκπέμπει μονοχρωματικό φως σε μήκος κύματος 755nm.  Το φως αυτό, εκπέμπεται ελεγχόμενα από τη συσκευή μέσα από μια πολύ λεπτή οπτική ίνα και απορροφάται από την μελανίνη των κυττάρων του θυλάκου της τρίχας. Τέλος το μηχάνημα χρησιμοποιεί ψυκτικό το οποίο ψεκάζει συνδυαστικά με τον κάθε παλμό του Laser, ελαχιστοποιώντας το αίσθημα του πόνου.

Υπάρχουν πολλά ήδη Laser , όπως επίσης και πολλά μηχανήματα που τα βαφτίζουν Laser χωρίς να είναι. Για αποτρίχωση , το πιο γρήγορο, ασφαλές και με το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, είναι το Laser Alexandritie

Πρακτικά μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή στο σώμα.  Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε πλάτη, στήθος και κοιλιά. Μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί στον σβέρκο, τους ώμους, τα χέρια ή τα πόδια. Μπορείτε να κάνετε όσες συνεδρίες χρειάζεται μέχρι πλήρους αποτρίχωσης, αν και αρκετοί προτιμούν απλά μια αραίωση. Αυτό εξαρτάται από το πως θέλετε να βλέπετε το σώμα σας. Το Laser, μπορεί ακόμη να σας απαλλάξει από την τριχοφυΐα στο κολάρο του λαιμού και τα μάγουλα καθώς, τις τρίχες στα αυτιά, καθώς από τις τρίχες  μεταξύ των φρυδιών.

Πρέπει να έχετε αποφύγει για τουλάχιστον ένα μήνα, μεθόδους αποτρίχωσης που καθυστερούν την ανάπτυξη της τριχοφυΐας  πχ  κερί,  αλλά και πρόσφατο μαύρισμα από τον ήλιο, Solarium ή κρέμες μαυρίσματος. Μία δύο μέρες πριν την θεραπεία πρέπει να έχει γίνει ξύρισμα των τριχών, ώστε το laser να δράσει κατ’ ευθείαν στην ρίζα της τρίχας και όχι στο ελεύθερο άκρο της.

Την ημέρα της συνεδρίας  σχεδιάζουμε τετράγωνα με λευκό μολύβι, μέθοδος που μας βοηθά να είμαστε σίγουροι ότι έχει γίνει σάρωση όλων των περιοχών. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας, το δέρμα είναι απαλό και λείο. Κάποιες τρίχες μπορεί  όμως να φαίνονται μέσα στα τριχοθυλάκια. Πρόκειται για “καρβουνιασμένες” τρίχες που θα αποβληθούν σε 15 περίπου ημέρες.  Καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας απαιτείται χρήση προστατευτικών γυαλιών.

Η επανάληψη της συνεδρίας γίνεται με βάση τον κύκλο της τρίχας. Ο κύκλος της τρίχας είναι διαφορετικός ανάλογα με την περιοχή του σώματος, αλλά συνήθως στις 4 το πολύ 6 εβδομάδες πρέπει να επαναλάβουμε την θεραπεία. Στόχος μας η εφαρμογή του Laser να γίνεται στην αναγενή φάση της τρίχας, όπου τα μελανινοκύτταρα είναι πολύ περισσότερα, η απορρόφηση  μεγαλύτερη κι η θεραπεία πολύ πιο αποτελεσματική. 

Το Laser Alexandrite είναι η μέθοδος με το πιο γρήγορο αποτέλεσμα, σε σύγκριση με κάθε άλλη μέθοδο ή μηχάνημα. Το πρόσωπο είναι η περιοχή με την πιο αργή ανταπόκριση στο Laser, αλλά  σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματός σας, πάρα πολύ γρήγορα θα απαλλαχτείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και γι αυτό δεν χρειάζεται το “επαναληπτικό” που συχνά ακούμε, μια φορά τον χρόνο.

Είναι μέθοδος αποτρίχωσης  χωρίς πόνο,  καθώς τα μηχανήματα Alexandrite  είναι εφοδιασμένα με ψυκτικό, που δρα παράλληλα με το Laser και προστατεύει από πόνο. Όταν χρησιμοποιούμε κάπως πιο ψηλές εντάσεις ή όταν εφαρμόζεται το laser σε ευαίσθητες περιοχές, μπορεί να υπάρχει ήπιος πόνος που αντιμετωπίζεται με τοπική χρήση αναισθητικής κρέμας.  Είναι βέβαιο  πως η  αποτρίχωση με κερί – χαλάουα, είναι πολύ πιο επώδυνη.

Συστήνεται να χρησιμοποιείται καταπραϋντική κρέμα μετά την συνεδρία Laser και χρήση αντηλιακής κρέμας. Αποφύγετε την ίδια μέρα μετά την συνεδρία,  άσκηση  για να μην ιδρώσετε και  το ντους με πολύ ζεστό νερό. Τέλος δεν επιτρέπεται η ηλιοέκθεση και το Solarium στα μεσοδιαστήματα των θεραπειών.

Είναι η πιο σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος  μόνιμης αποτρίχωσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε  γυναίκες και άνδρες και μάλιστα από την έναρξη της εφηβείας. Μετά την  θεραπεία, οι τρίχες έχουν εξαχνωθεί- εξαφανιστεί  και το δέρμα είναι λείο και απαλό. Είναι η μέθοδος αποτρίχωσης με τα γρηγορότερα αποτελέσματα. Έτσι ανάλογα με την ένταση και το χρώμα της τρίχας και του δέρματος , μπορεί να έχουμε μόνιμη αποτρίχωση και σε τρεις συνεδρίες.

Είναι τεράστιας σημασίας το να απευθύνεστε σε εξειδικευμένο γιατρό για αυτή την θεραπεία, καθώς μπορεί να  οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα ή και ανεπιθύμητες ενέργειες, ο χειρισμός του laser από άτομα που δεν έχουν την γνώση αλλά και την υπευθυνότητα για να κάνουν χρήση ιατρικών μηχανημάτων. Για παράδειγμα, η χρήση  λανθασμένων παραμέτρων μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα , ή ενεργοποίηση Λεύκης. Αυτά είναι μόνο  δύο παραδείγματα, που δείχνουν πόσο απαραίτητο είναι το ιατρικό ιστορικό πριν την εφαρμογή, αφού με βάση αυτό αποφασίζονται οι παράμετροι που θα δώσουν με ασφάλεια, το καλύτερο αποτέλεσμα, στον πιο σύντομο χρόνο.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Designed and Developed by JIT
    Top